Meghalt Tobe Hooper amerikai horrorfilmrendező :(

Meghalt 74 éves korában Tobe Hooper, A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője - írta amerikai lapértesülések nyomán a BBC hírportálja.

A horrorfilmes a kaliforniai Sherman Oaksban hunyt el – idézte a Variety.com a Los Angeles megyei igazságügyi orvosszakértőt, aki további részleteket nem közölt a halálozásról.
Hooper leghíresebb munkája, a túlméretezett konyhai eszközökkel támadó kannibálcsaládról szóló, 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás, majd a Halálbarlang című folytatás (1986) kultikussá vált a horrorrajongók körében.
Ő rendezte továbbá a Poltergeist – Kopogó szellem című mozit, valamint számos tévésorozatot, köztük az 1979-es A gonosz házát, mely egy Stephen King-regényen alapszik.
A texasi születésű Hooper főiskolai tanár és dokumentumfilmes operatőr volt, mielőtt a kevesebb mint 300 ezer dollárból (76 millió forint) forgatott láncfűrészes horrorral betört volna a filmes élvonalba.
Bőrpofától, a főszereplőtől és kiéhezett családtagjaitól mozijárók egész nemzedéke rettegett, a kritikusok pedig azért csodálták, mert a műveiben a horrort leginkább a nézők fantáziájára bízta.
Az 1982-ben bemutatott Poltergeist szintén hatalmas sikert aratott, későbbi mozis és tévés produkciói kevesebb visszhangot keltettek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások (15)

lap tetejére