Mediterrán életérzéssel vár a Nemzeti Filharmonikusok áprilisi hangversenye

Mediterrán életérzést közvetít a Nemzeti Filharmonikusok április 20-i hangversenye Carlo Montanaro vezényletével a Zeneakadémián.

Az esten Rossini A sevillai borbély című művének nyitánya, Joaquín Rodrigo Aranjuezi gitárversenye és Brahms III. szimfóniája hangzik el, közreműködik Csáki András gitárművész.
A hangverseny egzotikus színfoltja a zenekari gitárzene csúcsának tartott Aranjuezi-concerto, amelyet II. Fülöp királyi egyik palotájának kertje ihletett. A hároméves kora óta világtalan Rodrigo a magnóliafák illatát, a madarak énekét, a szökőkutak csobogását kívánta kifejezni a zene eszközeivel. Háromtételes gitárversenyét a 2. világháborút megelőző hónapokban Párizsban komponálta és Regino Sáinz de la Maza spanyol gitárművész-zeneszerzőnek ajánlotta. A darabot Csáki András gitárművész szólaltatja meg – közölte a zenekar az MTI-vel.
A Nemzeti Filharmonikusok április 27-én Schumann- és Mendelssohn-műveket adnak elő Joáv Talmi vezényletével, Alon Goldstein zongoraművész közreműködésével a Zeneakadémián.
A műsort egy különlegesség nyitja, Talmi ugyanis Schumann Gyermekjelenetek című zongorasorozatát ültette át zenekarra. Rendhagyó formában szólal meg Mendelssohn híres vonósoktettjének egyik tétele is, amelyet a fiatal szerző az I. szimfónia londoni bemutatójához írt át. A virtuóz és dallamgazdag g-moll zongoraversenyt az est második részében Schumann II. szimfóniája követi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére