Lépj a fedélzetre: Titanic kiállítás a Király utcában

A világhírű kiállításnak hála a Titanic fedélzetén érezheted magad, és sokkal kevesebb pénzedbe fog kerülni, mint a hajó egykori utasainak!

A tragikus véget ért óceánjáró korának legnagyobbika volt, ezért vízrebocsátása óriási szenzációnak számított. Ha visszamennénk az időben egészen 1912-ig, és valami egészen furcsa okból jegyet váltanánk a hajóra, akkor a legdrágább jegy kb. 700.000 forintnyi dollárunkba kerülne, a legolcsóbbért pedig picit több,mint 200.000 forintot kellene kicsengetnünk. Ezért a pénzért az angliai Southamptonból New Yorkba juthattunk volna.

A szerencsétlenül járt Titanic első útja nem csak a jéghegy miatt olyan tragikus. A hajón kb. 2344-en utazhattak, de a mentőcsónakok maximum 1178 ember kimenekítésére lettek volna elegendőek, tehát alapból nem volt esély arra, hogy minden utas túlélje a balesetet. A túlélők beszámolói szerint ráadásul szinte egyik csónak sem volt tele amikor vízre engedték. Eluralkodott a pánik, és az emberek kimenekítése káoszba fulladt, mivel senki nem készült fel ilyen helyzetre az “elsüllyeszthetetlen” Titanicon.

titanic

Roncsait elsüllyedése után 73 évvel találták meg az Atlanti-óceán fenekén, egészen pontosan Új- Funland partjaitól 900 km-re. A kutatók próbálnak minél több, felbecsülhetetlen eszmei értékű emléket felszínre hozni, mielőtt a sós víz martalékává válnának, és szerencsénkre nem dugdossák előlünk sem a “kincseket.”

Nos, itt az idő és a lehetőség, hogy szemügyre vehess több száz műtárgyat, amit már megmentettek a Titanic roncsából! A hajó technikai felszerelései, edények, és az utasok személyes tárgyai is kiállításra kerülnek, például ruhák, ékszerek, pénztárcák és bőröndök. Az élmény már akkor elkezdődik, amikor belépsz a Király utca 26. kiállítótermébe. Majd megtudod, hogyan, nem lőjük le a poént!

A modern, interaktív felfogás amúgy az egész kiállításra jellemző, úgyhogy rakd el a telefonod, és az élményben merülj el, ne a fotózásban! Arra a másfél órára, amit ott töltesz, válj utassá, legyél a részese, mert úgy sokkal hatásosabb az egész. Ismerkedj meg a híres utasok történeteivel, sétálj át az első és a harmadosztály rekonstruált folyosóin, nézd meg az óceán mélyéről felhozott edényeket, pezsgős üvegeket, és sok mást, amit most hadd ne leplezzünk le.

Gondoltad volna, hogy a hajón még török fürdő is volt?? Ehhez hasonló érdekességeket tudhatsz meg a kiállításon, aminek a végén akár a Titanicról származó széndarabot is vehetsz, elég borsos áron. (Érdekes elgondolás, kíváncsiak vagyunk, mennyire népszerű az ajándékboltban.) A kiállítás december 31-ig látogatható, és ha vettél a szénből, feltétlenül oszd meg velünk, milyen érzés birtokolni!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére