Kondratska Olga kiállítása: Színek a színen!

Színes pacák színes alapokon. Nem hangzik különlegesnek, mégis az.

Tökéletes helyválasztás volt a Hadik kávéház. A küszöb átlépése után már egy másik világba csöppen az ember, hála a finom fényeknek és a díszes asztaloknak. A vizuális impulzusokat fura funky zene kísérte felvételről, amit végül élő muzsika váltott.

Az ukrán festőnőnek konkrét célja van művészetével: színes, barátságos, érzelmeket közvetítő festmények alkotása.

Olga a festészetet a versíráshoz hasonlította. A festés kommunikáció, ő maga pedig a színek energiájával és azok hatásával dolgozik. Zsigerből fest, nem kombinál, viszont a képei élvezetéhez nem árt egy kis nyitottság.

Nehéz konkrétat mondani a képekről. Elsőre csupán színes alapon színes pöttyöknek tűnik, ám ha a kép címét elolvassuk, általában összeáll az ember fejében, hogy miről is szól. Ha pedig esetleg nem is, akkor az érzelem, ami miatt született, az biztosan kivehető a képből. Szerethető, egyszerű darabok.

Zsigeri alkotás ide-vagy oda, Olgát nem csak az alkotási vágy hajtja. Hazájában – Ukrajnában – háború dúl, és az ilyen nehéz időkben bizony az emberek elidegenednek és elkomorodnak. A képeivel nekik is segíteni akar: egy kis színt és örömöt szeretne hozni a jobb napokat is megélt népének mindennapjaiba.

A festőművészt egy kéttagú zenekar váltotta a színpadon. A lágy zene, a tompa fények és a színes képek igazán kellemes hangulatot teremtettek.

A kiállított művekről könyvgyűjtemény is kapható. A kiállítás egy hónapon át tart a Hadik Kávéházban Life Colored Autumn néven. Festmények több verzióját is meg lehet vásárolni (eredeti, papírra nyomtatott stb.) sőt sálakat is, ha ezeket a képeket inkább magunkon hordanánk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére