Kocsma-mustra: a Dob utcától a Blaháig

Kulthelyekkel foglakozó sorozatunk második részében folytatjuk a Kazinczy utca és környékének felderítését. Ezúttal meglestük a pesti romkocsmák ősét és a jövő trendjét egyaránt, sőt mi több egy-két kulisszatitkot is kinyomoztunk. Nézz képeket!

Lámpás
Cím: 1074 Budapest, Dob utca 15.

Nyitva: minden nap 17:00-
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Nincs
Konyha: Nincs
Sör: 260-480 Ft

 

Kattints a képre még jóval több fotóért!

Hangulatos, barátságos, otthonos, igazi csendes-ülős hely, egyedi ital kínálat és rengeteg olvasnivaló, ez az, ami leginkább jellemzi a Lámpást. Pince klub révén már nyitáskor meghitt félhomály uralkodik benn, ami sajátos, kellemes alaphangulatot ad a helynek. Az egyébként sem elhanyagolható dekorációból pedig külön kiemelendő a plafont ékesítő ötsávos autópálya, amihez jól passzol a bejáratnál található Lámpás utca tábla, amit mint megtudtuk egy kedves törzsvendég ajándékozott a klubnak.
Ottjártunkor arra is fény derült, hogy a nyáron kisebb átalakításokat végeztek, így valamivel tágasabbá vált a belsőtér.

Szimpla Kert
Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Nyitva: minden nap 12:00-03:00
Kerthelyiség: Van
Bringatároló: az utcán
Konyha: Van
Sör: 300-1200 Ft

 

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

Az idén 10 éves Szimpla Kert a budapesti romkocsmák legje. Igazi multi funkciós kulthely, 5 pulttal, széles ital- és étel választékkal, ami hamarosan új elemmel bővül; mozival, dizájn shoppal, stúdióval, a padláson bringaműhellyel, átellenben információs központtal… Ami elsőre szembe tűnik, az mégis leginkább sajátos kicsit elvont külleme, amiben remekül megfér egymás mellett a kanapéként funkcionáló kád vagy az átalakított Trabant, a régimódi szobalámpák és egy telefonfülke is. A rengeteg növénynek és a kerti bútoroknak köszönhetően pedig fedett térben is kicsit olyan, mint a szabadban. Az egyik oszlopon található tábla kiírásával szemben azonban itt sincs ingyen a sör, de amit kiderült hajdan a felirat felet – szintén dekor elemként – egy sörcsap is volt, amit bárki tesztelhetett.
Amire fokozottan ügyelni ajánlatos – és erre számos tábla is felhívja az arra járók figyelmét – hogy a klubbot elhagyva ne zavarjuk meg a környéken lakók nyugalmát!

Szóda Kávázó és Mulató
Cím: 1075 Budapest, Wesselényi utca 18.

Nyitva: H-Cs 09:00-03:00, P 09:00-05:00, Szo 14:00-05:00, V 14:00-01:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Lesz…
Sör: csapolt sör 320-420 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

A Szóda első ránézésre egyszerű beülős kocsma, kis mangás-képregényes faldekorral. A látszat azonban megtévesztő, némi vörös fénnyel megvilágított lépcsőn átjutva, ugyanis valódi parti helyen találjuk magunkat. Az akár 300 főt is befogadni képes tánctér mellett a földszint alatt színpad, még egy pult és csocsó is van.

Jelen Bisztró
Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Nyitva: H-P 10:00-02:00, Szo-V 12:00-02:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Van
Sör: 320-790 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

A ’60-as, ’70-es évek Amerikája, a nagyi varrógépe és némi dzsesszes utóhatás az, ami a Jelenbe belépve fogad. Sötétedés után pedig néhány borospalackba ültetett gyertya lángja varázsol romantikát az egyébként elsősorban fekete-fehér dizájnba.
A bisztró igazi különlegessége azonban változatos étel kínálatában rejlik, melyben a hazai ízek mellett a nemzetközi konyha specialitásai is megtalálhatók. Állandóan megújuló ínyencségei közt ebben a hónapban minden héten WOK hétfő.

400
Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 52/b

Nyitva: H-P 11:00-02:00, Szo-V 12:00-02:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Van
Sör: 460-790 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

Kissé kilóg a sorból a 400, mely se nem romos, sem nem kifejezetten kocsma jellegű. Mi több a narancs-króm kombó, kicsit minimalista stílusnak és a falakat díszítő kortárs képzőművészeti alkotásoknak köszönhetően a hely egyfajta könnyed eleganciát sugároz, amit egy körüljárható bárpult tesz teljessé. A belső megjelenésből fakadó steril légkörével pedig akár laza üzleti megbeszélések lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére