2014. május 20-június 30.

Június 30-ig Alternative Budapest a Marriottban

Fotókiállítás a Courtyard by Marriott Budapest City Center Hotelben (Budapest, VIII., József krt. 5.)
Ha vágysz egy másik városra, akkor nem kell elutaznod messzire, ejtsd útba a Marriott Hotelt a Blahánál június 30-ig és ismerd meg KoPé alternatív Budapesti valóságát!

Kedves Naplóm! Nem hiszed el milyen napom volt. A reggel még a szokásosan alakult: munkába menet gyönyörködtem a kizöldült Ferenciek terében, majd átléghajóztam Budára. Tudod, mint mindig. Szerencsére sem azok a visítozó majmok a Mechwart ligetnél, sem a repülő medúzák a Gellért téren nem voltak ott.

http://antropos.hu/data/8765/2.jpg

Már kezdtem azt hinni, hogy ez egy tökéletes nap lesz. Délutánra elterveztünk egy csónakázást a Várban – csak mi négyen, a szokásos banda. De még az ebédszünet sem jött el, amikor becsapódott egy meteorit a Bazilikába! Tudom, hogy nagy csillaghullás volt tegnap, de ez azért túlzás! Persze így a délutánra tervezett program elmaradt, de még az Új Conchita szobrot se néztük meg. A többiek váltig állították, hogy a meteorhullásnak még nincs vége…

http://37.media.tumblr.com/0dde9f286b72f21dc1d328a1e14add1a/tumblr_n6sxkxaETS1tokitko1_500.gif

Természetesen ebből semmi nem igaz, de nagyon könnyű Kovács „KoPé” Péter grafikus Alternative Budapest kiállításának hatása alá kerülni. Ugyanis a fenti naplóbejegyzést az ő színes-szürreális városértelmezése ihlette. KoPé újraértelmezi, sőt, talán újraalkotja a Budapestet.

Emlékszünk azokra a fejtörőkre, amikor ki kellett taláni, hogy mi nem stimmel a képen? Az a helyzet, hogy itt minden a helyén van. Vagyis lehetne. Egy kifejezés forog körbe-körbe a fejemben: hozzáadott érték. Ez az, amitől ezek a képek különböznek a több millió instagram-os, photoshop-os ujjgyakorlattól, ez az, ami miatt megérte kiállítani és megéri megnézni.

http://38.media.tumblr.com/f237dfaf6d238c28605e216be28f29bf/tumblr_n6vk5jX7PP1tokitko1_500.gif

Ha azt hiszed, hogy tősgyökeres budapestiként már mindent láttál, akkor is itt a helyed. Ha azt hiszed, hogy a gyönyörű magyar fővároson csak rontani lehet a manipulációval, akkor gyere és csodálkozz rá az álom-valóságra. Ha azt is hiszed, hogy neten megnézni a képeket ugyan olyan élmény, akkor elárulom: vannak újdonságok.

Amit Réz András is csak méltatni tudott a megnyitón, az csak jó lehet.

http://37.media.tumblr.com/0d557bd6a902ae1acf0d38f8d333e846/tumblr_n6yx01wvj41tokitko1_500.gif

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére