RÁCS BALÁZS / Home Club

DAVE SEAMAN A HOME CLUB NYITÓBULIJÁN!
Mindenhol jó, de legjobb ott-home!


2005. szeptember 23-án újra megnyitja kapuit a honi dance-szcéna egyik legimpozánsabb klubja, a budapesti Home. A szezonnyitó party vendégeként a sztár-dj Dave Seaman érkezik hozzánk, aki a szakma nagy öregeként elég, hogy számtalan fergeteges estével boldogította és boldogítja rajongóit világszerte, de producerként is megannyi klubhimnuszt és slágert jegyez; saját szerzeményei mellett például David Bowie, Palcebo, U2, Alanis Morrisette, New Order, Blur és Sting-remixeket. Nyomós okunk van tehát arra, hogy ezen a szeptember végi péntek éjjelen a Home felé vegyük az irányt, annál is inkább, mert az angol mester mellett honi kedvenceink, azaz Chriss, Kühl, Pöli, Sur-prise és Stamp is lemezjátszók mögé állnak egy-egy bombasztikus szett erejéig. S hogy nem csak a nyitóbulira érdemes ellátogatni, hanem minden második pénteken itt lesz legtöbbünk helye, arról Rács Balázs győzött meg minket.

-Véget ért a nyári szünet, újra kinyitja kapuit a Home Club. Számíthatnak-e valamiféle külső-belső megújulásra a látogatók?
-Úgy gondoljuk, hogy a club belső design-ja a tavalyi felújítással helyére került. Azonban mindig kell valami újdonság a közönségnek, ennek szellemében a Home vadonatúj hangtechnikát (Martin Audio H3) és fénytechnikát (16db moving head lamp, valamint spéci ledlámpák) kap.

-Régi vagy új sztárok? Hogyan voksol a szervezőgárda a fellépők kiválasztásában, az új évadban?
-A kérdés remek! Az újsütetű sztárok, mint pl Matthew Dekay, Desyn Masiello mellett a nagy öregek, mint Dave Seaman, Steve Lawler, Nick Warren is megtalálhatóak az étlapon.

-Most, hogy a Pacha Budapest rendezvényeinek helyszíne egyelőre kérdéses, több feladat hárul majd a Home-ra? Változnak emiatt a programok?
-Igazából a Home eddig is vezető klub volt a proggie szcénában, ezután persze ez fokozottan igazzá válik. A Pacha programjainak egy része észszerűen a Pacha méreteihez jobban igazítható Dokkban jelenik meg; illetve némely projekt a Home-os rendezvényekhez integrálódik majd. Például a tervek szerint a Chriss-Kühl duó mellett Slam Jr-t is szeretnénk a rezidensek között tudni – reményeink szerint a rajongók nagy örömére. Emiatt éppen a héten ülünk le Zsazsával tárgyalni.
A Home nyitva tartása pedig csupán annyiban változik, hogy a tavaly felborult programok ismét beállnak a régi rend szerinti, kéthetenként pénteken való üzemeltetésre.

-Sokak szerint a Home hátránya, hogy tulajdonképp a városon kívül található. Idén is segítenek a szervezők a kijutásban?
-Természetesen. A megszokott partybuszok minden buli estéjén 22.00-tól járnak a Széna tér-Nyugati tér-Harsány lejtő útvonalon, óránként.

-Hogyan változnak a jegyárak 2005 végére, 2006-ra?
-Ígéretemhez híven olcsóbbak lesznek a jegyek, főként azok részére, akik Interneten keresztül vagy sms-ben rendelik meg belépőjüket a www.partyticket.hu oldalon. De megmarad a kedvezmény az elővételes jegyeknél és a kinyomtatott e-flyereknél is. Az ekként váltott belépők akár 35%-kal olcsóbbak lesznek, mint a helyszíni jegyek. Alapjában véve úgy lőttük be a belépőárakat, hogy ne legyenek drágábbak 2500 forintnál. Nyilván előfordul, hogy egy-két fellépő magasabb gázsija esetén (pl. Steve Lawler) drágábban kell adnom a jegyeket, hiszen gazdaságtalan lenne az olcsó ár, azonban ez sem fogja meghaladni a 3500 forintot.

-Milyen hosszú távú tervekről beszélhetünk a klubot illetően?
-Továbbra is szeretnénk Magyarország legjobb proggie- illetve house-klubját üzemeltetni Óbudán. Ennyi!

-Lesznek speciálisan magyar dj-estek? Kiket várhatunk?
-Mindenképp! Idén sem marad el a karácsonyi Classic Party, és tervezzük Chriss új lemezbemutatóját február környékén.

-Kisterem. Van elképzelés az újjáélesztésre?
-Tudom, hogy nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni, de miért is kell a kistermet újjáéleszteni? Amennyiben a neten zajló, meg nem értett lemezlovasok által keltett hisztire gondolsz, akkor el kell mondanom, hogy a menedzsment eddig is azon dolgozott, hogy a kismetermben olyan tehetséges fiatalok zenéljenek, akik a megfelelő színvonalon képesek ellátni ezt a némileg hálátlan feladatot, hiszen a nagyterem világhírességeivel kell felvenniük a versenyt. Ha a nyitva tartásra gondolsz, úgy továbbra is az a meglátásom, hogy a régi menedzsment idején reggel 7 óra után egyfajta afterparty alakult ki a Home-ban, ami köztudottan nem afterhely. Van egy erre a célra szakosodott klub a Hajógyári-sziegeten, a Coronita, ahol lazább hangzásvilággal várják a bulizni vágyókat Schiipman-ék.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére