Január 16-án kezdődik az Operavizsga Fesztivál a Zeneakadémián

Idén már nemcsak Európából, hanem távolabbi földrészekről is érkeznek vendégelőadók és mutatják be előadásaikat...

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói mellett a Shanghai Konzervatórium, a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia, valamint a Holland Nemzeti Operaakadémia növendékei mutatkoznak be a január 16-án kezdődő Operavizsga Fesztiválon a Zeneakadémián.

A 2018-as fesztivál a Sanghaji Konzervatórium kortárs előadásával, a Tang Hsziencu című kínai operával veszi kezdetét. Gian Carlo Menotti A médium című művét a Jeruzsálemi Zene- és Táncakadémia produkciójában láthatják az érdeklődők január 18-án. A hazai zeneakadémista növendékek opera-patchworkkel készülnek, amely Armida történetét helyezi a középpontba kortárs zenei reflexiókkal egybekötve január 19-én. Az Operavizsga Fesztivált a Holland Nemzeti Operaakadémia zárja január 28-án Britten Lukrécia meggyalázása című alkotásával – közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel.
Immár hagyományosnak tekinthető a januári operavizsga időpontjához igazított Zeneakadémia Operavizsga Fesztivál megszervezése, évről-évre más és más társintézményekkel együttműködésben. Idén már nemcsak Európából, hanem távolabbi földrészekről is érkeznek vendégelőadók és mutatják be előadásaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A seregszemle előadásai a teljes operairodalom évszázadaiból mutatnak be zenei különlegességeket, immár ötödik alkalommal.
“A mai operajátszás komplex tudással rendelkező fiatalokat vár. Már nemcsak a hang, a vokális tudás számít, hanem a prózai színészekkel egyenrangú, intenzív színpadi jelenlét, kifinomult mozgáskultúra, az énekelt és beszélt hangok váltakozása” – idézi a közlemény Meláth Andrea operaénekes, az Operavizsga fesztivál egyik elindítója, a Zeneakadémia Ének Tanszéke vezetőjének gondolatait.
Meláth Andrea szerint a fiatal énekesek számára elengedhetetlen a nemzetköziségben történő gondolkodás, a kapcsolatrendszer bővítése, ezért is rejt fantasztikus lehetőséget a fesztivál. A fellépő diákok betekintést nyerhetnek különböző kultúrákból érkező fiatal kollégáik munkájába, így jelen tudásukat sokkal reálisabban láthatják, összehasonlítva más nemzetek produkcióival.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére