2016. június 17-18. Hősök tere (Budapest)

Itt élned halnod kell – színház az egész Hősök tere

Koltay Gábor. június 17-18-án színpadra varázsolja nekünk az elmúlt évezred(ek) szinte minden jelentősebb magyar történelmi eseményről szóló színdarabját...

Koltay Gábor 2016. június 17-18-án a Hősök terén színpadra varázsolja nekünk az elmúlt évezred(ek) szinte minden jelentősebb magyar történelmi eseményről és személyről szóló színdarabját.

A Balázs Béla-díjas filmrendező Koltay Gábor 2016. június 17-18-án a Hősök terén kizárólag a darab kedvéért felállított 1.500 m²-es színpadra varázsolja nekünk az elmúlt évezred(ek) szinte minden jelentősebb magyar történelmi eseményről és személyről szóló, “Itt élned halnod kell” névre keresztelt színdarabját.

Az ötszáz fős társulat – színészek, énekesek, táncosok, tűzzsonglőrök, lovasok … – történelmünk jeles eseményeinek emlékére adja elő a darabot, a honfoglalástól kiindulva, a törökökkel vívott csatán át egészen napjainkig, mit egyfajta tisztelgésnek szántak az 1956-os forradalom, s szabadságharc hatvanadik évfordulója előtt.

A részvevők keretében olyan személyek gyarapítják a “szereplőlistát” mint Deák “Bill” Gyula, Hujber Ferenc, Varga Miklós és Makrai Pál – csakhogy párat említsünk..

A színpad díszleteinek egy részét a Hősök terének látványosságai, a szoborcsoportok alkotják, melyből a legkiemelkedőbb “díszlet” Gabriel arkangyal obeliszkje, amit maga a színpadrendszer is körülölel. A színdarabról a rendező, Koltay Gábor nyilatkozott az M1-nek, ami megtekinthető a “Színház Esztrád” videócsatornáján is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére