Intim Torna Illegál: Nem egystílusú zenekar vagyunk [INTERJÚ]

A zenekar koncertjére június 9-én ellátogattunk a Budapest Parkba, ahol az Intim Torna Illegál válaszolt az ANTROPOS.hu kérdéseire. INTERJÚ!

-A szövegeitek nagyon mélyek és kiemelkedőek. Akiket megérintenek, azok változtatnak is az életútjukon általatok? Hogy látjátok ezt?

Nádassi Jani: -Peti írja a szövegeket, a mélységekről ő tud beszélni. De nagyon sok visszajelzést kapunk, hogy az adott szám éppen milyen sokat jelent a hallgatónak. Ha csak megnézzük a kommenteket a klippeknél, vagy a számoknál, amik fenn vannak a neten, ott lehet érzékelni, hogy nagyon sok embernek mit jelentenek ezek a dalok.

Dorogi Peti: -Néhány szöveget magukra tetoválnak az emberek. Ha belül nem is, kívülről biztosan meglátszik a változás.

 

Kattints a képre és NÉZZ FOTÓKAT a 2017.10.09. Intim Torna Illegál @ Budapest Park koncertről!

 

-Több zenei stílus is van a dalaitokban, ami egy fantasztikus bulit ígér mindenkinek. Hogyan készülnek a számok?

Dorogi Peti: -Teljesen véletlenszerűen. Ami a dalnak jó, abban a hangzásban. Az tény, hogy mindig megvan a lenyomata minden dalban, hogy a zenekar éppen milyen hangulatban van. És ezek olyan alappillérek, amiket nem lehet lerombolni. Ez a több stílusban való megjelenés akár egy lemezen belül is előfordul. Ugyanis amíg nincs kész egy dal, addig nem kezdünk bele a következőbe. Mindig változtatunk valamit és ezek a minimális változtatások úgy hatnak egy dalra, mint egy pillangó. Egy kis változtatás már egy közepesen nagyobb változást idéz elő egy. A szövegek annyira nem szoktak eltérni egymástól.

 

-Ettől lesz változatos.

Dorogi Peti: -Igen, igen. Mi nem találtuk ki, hogy egystílusú zenekar leszünk vagy motorosbanda, vagy Coelho szövegvilágú zenekar. Itt minden van és minden belefér. Ez az a szabadság, ami alapvetően jellemzi a zenekart. Szóval mi nem szabunk magunknak határokat. Szerintem a mi zenénk a nyitottabb embereknek szól és azok is jönnek a koncertjeinkre.

 

Intim Torna Illegál – Antropos.hu

Antropos.hu PARTYFOTÓ – 2017.06.09. Intim Torna Illegál @ Budapest Park


-Hatalmas szeretet vesz körbe titeket. Mi az a plusz, amit tudtok adni a közönségnek?

Nádasdi Jani: -Igazából mi kapunk tőlük, ráadásul rengeteg energiát. És ezt mindig vissza is szoktuk vetíteni rájuk és akkor szépen elkezdődik ez a folyamat. Amióta elindult ez a zenekar, azóta ez így működik nálunk. Legfontosabb a közös interakció és a kommunikáció. Mindig bevonjuk őket, együtt énekelnek velünk és ez így nagyon jól működik.

 

-Képviseltétek már Magyarországot az Eurosonic fesztiválon, jelöltek már titeket Fonográf-díjra és a toplistákat is vezetitek. Mondhatni, hogy megállíthatatlan a zenekar?

Nádasdi Jani: -Ezek olyan plusz dolgok, amik egy zenekar életében meg-meg jelennek, de nem ez adja, hogy ettől megállíthatatlan. Nekünk az a célunk, hogy minél többet zenéljünk, minél több jó számot írjunk és minél többször adjuk ezt elő élőben a közönségnek. És ezt a legnagyobb szeretettel csináljuk addig, amíg fizikailag bírjuk.

 

 

-Tavaly volt egy kisebb szakítási botrány a házatok táján. Hogyan sikerült ennyire rendezetten kezelni ezt a konfliktust?

Dorogi Peti: -Gyorsan sikerült rendezni ezt a dolgot, pontosan három nap alatt. Nyilván a közönségnek és az olvasóknak idő kellett, mire ez eljutott hozzájuk, ahogyan az is, hogy már új basszusgitárosunk van és már koncertezik velünk. Ezt kellett nekik megszokni. A zenekar túl volt azon a nehézségen, ami akár véget is vethetett volna a közös zenélésnek. Sőt, az új basszusgitáros tök jó. Nagyon gyorsan beilleszkedett és ő is egy olyan családból és háttérből jön, ami hasonló a miénkhez. Nagyon szorgalmas srác és nagyon sokat tett hozzá a zenekar működéséhez. Meg ahhoz, hogy jókedv legyen a buszban is, nem csak a koncerten. Úgyhogy ennek a pillanatnak el kellett jönnie. Ennek az lett az eredménye, hogy nagyon sok ember, aki ódzkodott az előző felállástól emberi dolgok miatt, azok most megjelentek és jönnek a koncertjeinkre. Nagyon sokan. Úgyhogy megtaláltuk a megfelelő embert ezekhez a számokhoz. Hát ennyi idő kellett ahhoz, hogy ez a változás megtörténjen és merjük vállalni a változtatást ahhoz, hogy jó legyen a produkció.

 

 

-A ‘Hipnotizőr király’ még mindig az Intim Torna Illegál himnusza, vagy szépen lassan kerül a helyére új nóta?

Dorogi Peti: -Hát ezt nem mi döntjük el, de igen. Én is azt vettem észre, hogy az lett. Nem tudom elképzelni, hogy azt kiütné egy másik dal. Ez marad, ebben biztos vagyok. De egy időben például a Vágj egy lyukat a kádba volt. De a demokratikus közönség eldöntötte, hogy a Hipnotizőr király lesz az, ami marad.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére