Indul a Hazai pálya új sorozata a Trafóban

Deeper címmel készítette el első közös munkáját Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre...

Deeper címmel készítette el első közös munkáját Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre: a produkció, amely a Trafó hat tánc- és egy fizikai színházi előadást felvonultató Hazai pálya elnevezésű új sorozatának első állomása, csütörtökön és pénteken debütál a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A kortárs tánc ezen fiatal, meghatározó személyiségei ugyan régóta ismerik egymást és számos konstellációban dolgoztak már együtt, de így négyen még sohasem hoztak létre előadást – olvasható a Trafó ismertetőjében.
A Deeper a másik megismerésében való véget nem érő elmélyülés. A produkció olyan kérdéseket boncolgat, hogy miként érintkezzünk érintés nélkül; hogyan kerüljünk közel a másikhoz úgy, hogy ne sértsük meg a közelségünkkel; hogyan legyünk egy olyan intim és bizalmon alapuló kapcsolatban, amely egyben elegendő teret és szabadságot biztosít.
Az alkotó-előadók több mint egy éve foglalkoznak az intimitás és az érintés kérdésével. A hosszas próbafolyamat alatt különböző helyzetekben próbálták kikísérletezni, meddig fokozható az intimitás, kell-e hozzá közelség, és mit jelent egyáltalán megérintve lenni. Ezekből a tapasztalatokból született meg a Deeper, amelynek sci-fi hangulatú látványvilágáért is az alkotók felelnek.
Az előadás zenei anyagát Szabó Bálint jegyzi, aki elektroakusztikus, experimentális zenei világával vált elismertté. Szólóprojektje a Gosheven, amelynek debütáló albumával, a Leaperrel nagyon hamar megtalálta a közönségét Magyarországon kívül is.
Vass Imre, Vadas Zsófia Tamara és Molnár Csaba a Budapest Kortárstánc Főiskola növendékei voltak. Molnár Csaba táncos-koreográfus legutóbbi bemutatóját, a 2017-es Téli utazást Marcio Kerber Canabarróval készítette el, az Eclipse című posztpunk revüben pedig Vadas Zsófia Tamarával dolgozott együtt.
A Dányi/ Molnár/ Vadas trió által 2013-ban készített, hosszú sikerszériát megélt Nyúzzatok meg! című előadás tematikus rokonságot mutathat a Deeper-ben megfogalmazódó kérdéskörökkel: a közeledés, az egymásba való megérkezés lehetőségével, vagy éppen lehetetlenségével.
A Hód Adrienn vezette Hodworks 2016-os Grace című előadásában Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Molnár Csaba és Vass Imre is színpadra lépett a MU Színházban.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére