2015. február 27.

Bad Manners: a ska alapvetése februárban

Bad Manners-koncert lesz Budapesten. A nyolcvanas évek nagy ska hullámának a Madness, a Specials és a Selecter mellett legfontosabb brit zenekara 2015. február 27-én az A38-on lép fel.

A frontember Buster Bloodvessel által vezetett Bad Manners csaknem tíz év után látogat újra Magyarországra. Az 1976 óta létező ska zenekar legnagyobb slágerei közé tartozott a My Girl Lollipop, a Lip Up Fatty vagy a Can Can.

A Bad Manners soktagú, a ska stílustól elválaszthatatlan fúvóskarral dúsított együttes Londonban alakult, és egészen a nyolcvanas évek közepéig elképesztően népszerű volt a szigetországban. Hónapokat töltöttek a brit kislemezlistán, rengeteg televíziós fellépésük volt – utóbbiak Bloodvessel kissé kezelhetetlen színpadi magatartásának köszönhetően idővel megritkultak.

A csapat a korszak egyik legjobb koncertzenekara volt, és bár a ska mozgalom alábbhagyásával a Bad Manners körül is elcsendesedtek a dolgok, az együttes kisebb-nagyobb megszakítások és jelentős tagcserék után – az alapítók közül egyedül Bloodvessel maradt – a mai napig működik.

http://antropos.hu/data/9098/2.jpg

Az utóbbi néhány évben a ska újjáéledt, a régiek közül a Madness, a Selecter és a Specials egyaránt nagy fesztiválokon játszik, és a Bad Manners fellépéséről is szó volt az idei Coachellán, bár a koncert végül elmaradt. 2012 decemberében a Bad Manners egykori legendás alapítói (köztük Bloodvessel vagy a húsz év óta a Selecterrel játszó Martin Stewart) újra találkoztak, sőt tavaly júliusban közös koncertet is adtak.

Bár a Bad Manners több mint tíz éve nem jelentkezett új lemezzel, a színpadon ma is elképesztő hangulatot képes teremteni. Bloodvessel monumentális nyelvöltögetéseiből, a dübörgő skából és a slágerekből minden bizonnyal jövő februárban is részesül a budapesti közönség.

A Bad Manners 2005 novemberében a Pannonia Allstars Ska Orchestra meghívására a Gödör Klubban adott koncertet. Az estet akkor egy szélsőjobboldali csoport próbálta megzavarni, verekedést provokálva.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére