Luca Pierro: Portrék a vászon mögött

Festmény vagy fénykép?
A festménynek álcázott fényképé a jövő? Luca Pierro sztárfényképész legújabb projektje...

Míg a 19. század képzőművészeinek nagy kihívása az volt, hogy minél élethűbb portrét készítsenek a megrendelőről, addig két évszázaddal később, amikorra immár a tökéletes technika a birtokunkban van, napról napra nőnek a megapixelek, Luca Pierro olasz fényképész ezt megelégelvén hátrafelé indul el, és olyan technikával kísérletezik, amely a fényképet teszi hasonlatossá a 19. század festményeihez.

Ehhez nem használ mást, mint egy speciális elasztikus anyagot, egy míves képkeretet és csak egy csipetnyi Photoshopot. Ezek segítségével addig kísérletezett, míg sikerült a kívánt hatást elérnie. Látszólag ilyen egyszerű a technika.

A fiatal, rendkívül kreatív olasz művész láthatóan erősen kötődik a festészethez, sőt ez a fő inspirációja. Luca Pierro tehát kihátrál korunk nyomasztó tökéletességből, s egy letűnt kort keres, beemeli újra a portréfényképészetbe a sejtelmességet és homályt. Saját, különleges útját járja, egyedi módon közelít a fényképészethez, hisz nagy hatással van rá a Caravaggio és Magritte munkássága.

Számos díj és kiállítás van már a művész háta mögött, sőt olyan gigavállalatok, mint a Microsoft és a Google is az ügyfelei között található.

http://antropos.hu/data/9094/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére