Lobognak a nadrágok

Szept. 11, A38. Trousers, Ozone Mama
A nyers, mégis lélekkel teli garázs rockot játszó Trousers jegyezte a tavalyi év egyik legjobb lemezét (Freakbeat). A sajtó betérdelt tőle, és mi is szépen megdicsértük itt az Antropos-on. A lemez sikerében egy bizonyos Nicke Andersson vendégszereplése is közrejátszott...

Az illető úriember nem más, mint az egykori Hellacopters frontembere. Nos, a Freakbeat egyik legjobb számában, a Real Deep Groove-ban ő játszotta fel a gitárszólót. A nótához most egy klippet is leforgattak a srácok, Andersson persze ebben is megjelenik, vizuálisan, de mégsem személyesen, nem úgy, mint Ferenczi Szoni vendégénekesnő.

A klip hangulatos, de semmi kivételes. A dal viszont zseniális. Olyan húzása van, hogy ihajj, és így egy év távlatából pont arra jó, hogy újra kedvet csináljon a Freakbeat albumhoz, amelyen azért egy kicsit kilóg a sorból. Nyilván Andersson hatása, de eléggé a Hellacopters zenéjére hajaz, ami persze egyáltalán nem baj.

http://antropos.hu/data/9044/2.jpg

A klip mellett persze az őszi koncertszezon is megindul, amelyet szeptember 11-én az A38-on indítanak a srácok (Andersson nélkül). A Freakbeat dalai és a régi kedvencek mellett a madarak csiripelésének tanúsága szerint a most készülő nagylemezről is elhangzik majd egy-két nóta.

Az Ozone Mama előtt az Trousers melegíti majd a közönséget. Az OM úgy definiálja magát, hogy: dinamikus, könnyen befogadható rockzene, ami modern felfogásban adja vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Első lemezük 2012-ben jelent meg, és egyből nyertek vele egy Fonogram-díjat. Második anyagukról a Go című számot épp mostanság játsszák hülyére a rádiók.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére