Let me take a #SELFIE! [klip]

The Chainsmokers
2013-ban az Oxford Dictionaries a selfie-t választotta meg az év angol szavának, most pedig dal is készült a népszerű fotózási formáról. A #Selfie-nek olyan vírushatást sikerült elindítania, mint a Harlem Shake-nek tavaly, és a Chainsmokers is elismerte, az egyik eredeti szándék éppen ez volt: újrateremteni a Harlem Shake hatást.
  • Let me take a #SELFIE! [klip] (03:43)

    A Selfie (#SELFIE) című dal az amerikai DJ duó, a The Chainsmokers felvétele, amit 2014 elején adott ki a Dim Mak Records/604 Records. A dal sztorija végtelenül egyszerű: a The Chainsmokers két DJ-je, Drew Taggart és Alex Pall észrevette, hogy a selfie szó mekkora trend lett, és előnyt kovácsoltak belőle. Ahogy a The Phoenix New Times-nak fogalmaztak egy interjúban: „Őszintén szólva a Selfie számunkra is egy jelenség. Azért csináltuk a dalt, mert viccesnek gondoltuk, aztán megosztottuk. Aztán a Dim Mak meg akarta venni. Meg is vásárolták, megjelentették és készítettünk hozzá egy hivatalos videót. Mindezt csak azért, mert mi viccesnek találtuk. Aztán a dal önálló életre kelt. Ami komolyan nagyszerű, mert újabb közönséget hozott be, akik azt a zenét hallgatják majd, ami iránt mi olyan szenvedélyt érzünk.”

    A duó végül a SoundCloud-on jelentette meg a #SELFIE-t, Vine és Instagram posztokkal megtámogatva. A dal tulajdonképpen egy nárcisztikus fiatal csaj 4 perce aki – miközben természetesen szelfizik – a többiekre tesz epés megjegyzéseket és a se vele – se nélküle pasiját emlegeti. Pont mint bármelyik diszkómosdóban. A klip felépítése roppant egyszerű, de ebben rejlik a nagyszerűsége is: a dal szövege egy női monológ, amely műfaj tökéletesen passzol ahhoz, ami történik éppen. A DJ duó elárulta: az ihlet abból a mindennapos jelenségből jött, amit a mindennapi New York-i éjszakáik során figyeltek meg. Egyetlen dolog volt lényeges számukra: amikor dalszerzésbe fogtak, mindenképp be akarták illeszteni valahogy a szövegbe: “let’s take a selfie”!

    http://antropos.hu/data/8962/2.jpg

    A számhoz készített videó stílusosan valódi szelfikből készült. Többek között Steve Aoki, a Dim Mak alapítója, Snoop Dogg, David Hasselhoff, a WWE NXT szupersztár Tyler Breeze, a kanadai DJ A-Trak és Ian Somerhalder is látható a klipbe bevágott fotókon. A felvonultatott sztárok mellett a dal poptörténeti keresztbe-kasul utalásokat is tartalmaz: a prózai részek stílusa nagyon hasonlít Sir Mix-A-Lot 1992-es Baby Got Back-jére és a csini csajok nyíltan utalnak Lana Del Rey Summertime Sadness-ére is. Talán ezek miatt, mindenesetre tény, hogy a #Selfie-t még az alkotókat is meglepő lelkesedés fogadta világszerte: a Billboard Dance/Elektronic listáján például egyből a 19. helyen nyitott.

     

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Antropos TV

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére