Imagine dragons: Alternative rock Nevadából

Lassan már nincs olyan ember, aki nem ismerné valahonnan a fennemlített banda slágerét, a radioactive-ot. Jöttek, játszottak és meghódították a hallgatók füleit fellinges dalaikkal. Tehát következzen most az imagine dragons története!

A banda Nevadából indult, méghozzá a kaszinóktól roskadozó Las Vegasból. Igen hirtelen törtek be a középpontba: első albumukat 2012-ben adták ki, ami rögtön a billboard top 200-as listájának a második helyén nyitott. Az oldal az év új bandájának nevezte őket, míg a rolling stones magazin az év legjobb rock dalának nevezte az általuk játszott radioactive-ot.

Mára a night visions CD tizenkét országban ért el platinát és több mint kétmillió lemezt adtak el csak az Egyesült Államokban. Emellett még sok más helyen eljutottak az aranylemezig is. Meg is lett a gyümölcse: sok díjat sepertek be, köztük egy grammy-t is.

A banda születésének helye egy egyetem volt, ahol a banda énekese Dan Reynolds és dobosa, Andrew Tolman tanuló volt. Tolman hívta meg a zenekarba feleségét, Brittany-t és régi barátját, Daniel Wayne “Wing” Sermon gitárost. Sermon egy egyetemi barátját, Ben McKee-t is meghívta a banda és ezzel teljes volt a keret.

A banda nagy áttörése 2009-ben történt: az utolsó pilanatban a Las Vegas fesztiválon egy banda nem tudta vállalni a fellépést és ők ugrottak be helyettük. Durván 26.000 ember előtt léptek fel. Innentől már csak felfelé vezetett az út: Az összes Las Vegas-i újság őket dicsérte és emellé még egy lemezszerződést is kaptak az Interscope recordstól.

http://antropos.hu/data/8932/2.jpg

Elkezdték dalaikat felvenni és kis CD-k formájában szivárogtatni a közönségnek. A dalok jó helyezéseket értek el a billboardon, úgyhogy okkal reménykedhettek nagy sikerben. Ez be is jött, az első héten 83.000 lemezt adtak el, amihez hasonló eladásokat 2006 óta nem produkált rock zenekar.

Uralták a toplistákat több országban és ott is maradtak igen sokáig. A billboardot toppját meghódították 87 hétre, díjjak pedig potyogtak rájuk. Felléptek az összes híres talkshowban és az óta is nagybetűkkel írják ki a nevüket a fesztiválok plakátjára.

A zenéjüket egyszerűen azzal lehetne leírni, hogy alternative rock. Sajnos ez a fogalom viszont igen tág, szóval szűkítsük: dalaik igen egyedi ritmusvilággal dolgoznak, némelyik akár már törzsiesnek is érződik. A több hangszer is erősen el van torzítva, és a dalok is megvannak valamennyire effektelve, legalábbis elektronikus hangzást gyakran fel lehet fedezni. Igazi kis vegyes koktél, egyedi és nagyszerű.

Népszerűségüket az interneten is könnyen be lehet mutatni: Több daluk is elérte a több mint százmilliós nézettséget, és a radioactive még a kétszázmillió kattintást is elérte, amik youtube mértékben igen nagy számok. Aki pedig hallani akarja őket élőben, az vegyen sziget jegyet, ugyanis idén fel fognak lépni a fesztiválon!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére