John Newman: Igazi mesébe illő történet

A nehéz sorsú kisfiú felkerekedik és szerencsét próbál, ügyes és kitartó, mint a mesékben és el is éri a célját, mint a mesékben.

John Newman 1990-ben született, Settle-ben, édesapja 6 éves korában hagyta ott a családot, így nagy szegénységben kellett felnőnie. Szerencsére olyan tehetséggel és kitartással áldotta meg a sors, hogy mára, mindössze 24 éves korára sikerült kitörnie a nyomorból.

14 évesen már tudott zongorázni és gitározni és saját dalokat írt, de Londonba csak 20 évesen költözött, hogy végre felépítse zenei karrierjét. Itt zenekírt alapított, akikkel bárokban léptek fel, az áttörés pedig 2012-ben jött el a Rudimentallal közös Feel the Love-val, majd jött a Not givin in, amiben Alex Clare-rel közösen énekelt.

A karrierje innentől folyamatosan ível felfelé, tavaly meg is jelent első önálló albuma, a Tribute, aminek dalai közül biztos mindenki emlékszik a sokat játszott Love Me Again-re vagy a hasonló népszerűséget elért Cheatingre. Előbbi a hazájában első volt a listákon és még tíz országban volt benne a TOP 10-ben, az album pedig első lett a brit lemezeladási listán.

Ennek a szupertehetséges brit srácnak viszont nem csak az éneklés megy jól, maga rendezi a klippjeit és nem alkalmaz stylistot, sőt, tervez is ruhákat. Hát nem egy álompasi? Csak sajnos foglalt, a Waiting all night énekesnője, ella Eyre a párja, szintén 2012 óta.

http://antropos.hu/data/8897/2.jpg

Én, ahogy nagyjából az egész világ, első hallásra beleszerettem John Newman hangjába, és azoknak akik ugyanígy vannak ezzel, van egy szuper hírem, idén a fiatal énekes ellátogat hazánkba is, a STRAND fesztivál utolsó napján hallhatják élőben a rajongók Zamárdiban.

A Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorának adott interjúban pedig, azon túl hogy hangsúlyozta, a kitartás a lényeg, ezen múlik minden, ezt mondta: „Lehet, hogy giccsesen hangzik, de imádom, amit csinálok, tényleg! Az enyém a legjobb meló a világon! És tudom, elképesztően szerencsés vagyok, hogy azt csinálom, amit szeretnék, és amit szeretek. Nyilván ha nem így lenne, nem csinálnám.”

Szóval ilyen John Newman, egy szimpatikus és nagyon tehetséges srác, aki, reméljük, hosszú évekig lesz még a szakmában és örvendeztet meg legalább oylan jó zenékkel, mint az eddigiek, és az idein kívül még sokszor láthatjuk élőben Magyarországon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére