Turistáknak és a város szerelmeseinek kötelező

Azóta vagyok szerelmes a budapesti háztetőkbe, mióta kiskoromban láttam a Vili a veréb című rajzfilmet, órákig tudok ücsörögni Budapest magasabb pontjain, hogy a várost figyeljem és gyanítom, sokan vagytok még így vele. Ha így van, akkor pedig csak ajánlani tudom nektek a Sziget eye felkeresését.

A Gellért-hegyről, a budai hegyekből és még sok magasabb pontról láthatjátok a várost, de az Erzsébet-téren felállított óriáskerék egészen új élményt nyújt. A város szívéből körülnézve más látvány terül a szemünk elé, mint a többnyire Budát alig láthatóvá tevő kilátókból. Nem kell hozzá lépcsőzni, egy kis vidámparkos hangulat is körüllengi, a nyolcfős kabinok légkondicionáltak és az elektromágneses rendszerének köszönhetően teljesen zajmentes, ami – némi tériszonnyal küzdve mondhatom – nagyon megnyugtató a fém alkatrészek zajongásához képest.

http://antropos.hu/data/8771/3.jpg

A Sziget eye Európa legnagyobb, 65 méter magas mobil óriáskereke idén egészen szeptember végéig lesz látogatható az Erzsébet téren, a Szigeten pedig egy kicsivel kisebb változatát állítják föl. Egy menet 2400 forintba kerül, 3 körből áll és körülbelül 10 percig tart, de van egy elsötétített VIP kabin is, aminek igénybevétele fél órára négy főnek 30.000 forintba kerül. Egyébként a VIP kabinnal együtt 42 kabin áll a látogatók rendelkezésére, összesen 332 férőhellyel.

A fő támogató az brit cseresznyés ízesítésű Carling British Cider, az óriáskerék tulajdonosa pedig a Freij Entertainment International, mely a világ legnagyobb „utazó” szórakoztatóipari vállalata, akik többek közt például a „The Dubai Sky Wheel”-t is üzemeltetik.

http://antropos.hu/data/8771/4.jpg

Az óriáskerék mindennap 10-24 óráig, pénteken és szombaton 10-02 óráig látogatható, gyerekeknek 140 cm-es magasság alatt kedvezményes, illetve a belvárosi 20 év alatti fiatalok is jogosultak egy-egy ingyen körre, amire egy kísérőt is magukkal vihetnek. Szóval hajrá, óriáskerekezésre föl emberek.

http://antropos.hu/data/8771/5.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére