KFT lemez(újra)bemutató koncert az A38-on

A KFT zenekar az elmúlt években több alkalommal is a múltba révedt, 2010-ben régi előadásokból elővett jeleneteket játszott újra, 2012-ben egy előkerült kalózfelvétel alapján állította színpadra legelső, 1981-es koncertjének újhullámos, punkos számait, 2013-ban pedig az 1983-as Üzenet a liftből/A fodrász c. albumát játszotta újra. Április 25-én, 30 év elteltével a Bál az Operaházban-t idézik fel újra az A38-on.

A viKFT egy 1981-ben alakult budapesti zenekar, egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi őket. A kritika kezdettől fogva az újhullámhoz sorolta őket, de széles tömegeket megmozgató koncertjeikkel és országos slágereikkel túlnőttek az alternatív kereteken. Bár tény, hogy már puszta névválasztásukkal sem tartoztak soha a mainstream világhoz. Egy interjúban arra kérdésre, hogy miért épp KFT lett a zenekar neve, egyszer azt nyilatkozták, ez tökéletesen jellemzi őket, hiszen „a világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni.”

A nyolcvanas évek elején kezdtek először gazdasági kft-k alakulni, s olyannyira kevesen voltak akkoriban, hogy mikor a zenekar egy alkalommal – szürrealitás folytatódik – találkozót szervezett valamennyi magyarországi kft-nek, azok mind elfértek egy étteremben.

A Bál az Operában a KFT együttes harmadik albuma, mely 1984-ben jelent meg lemezen. A lemez legnépszerűbb slágere a nem-KFT rajongók körében is közkedvelt és agyonjátszott Afrika c. dal, melynek érdekessége, hogy eredetileg „bambusz, oroszlán, gorilla – madárpók” szerepelt a szövegben, csak később helyettesítették „- makákó”-val, mikor kiderült, hogy a madárpók valójában Afrikában nem honos állat. 

A KFT koncertjeihez tartozó színházi jellegű elemek és egyedi stílusú műsor is ezidőtájt kezdett kiforrni és védjegyévé válni a Laár András vezette szürreális zenekarnak. A L’art pour L’art társulatból vagy épp buddhista tanairól ismert zenész-költőt Bornai Tibor kíséri énekkel és billentyűsökön, II. Lengyelfi Miklós basszusgitáron és bőgőkön, valamint Márton András a dobok mögül.

A koncerthez 18.15-ös kezdéssel vacsorát is ajánlanak, melyre szintén előzetes jegyvásárlás szükséges. Menü: Fűszeres paradicsomleves grissinivel + Pulykamell roston, snidlinges rizzsel, mustármártássa.

 

Dátum: Április 25., A38 hajó
Jegyárak április 24-ig : 3900Ft / koncert+vacsora 6900HUF

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére