Hiszünk a minőségben [interjú]

BLOOM bar
Nagy Gergő, a BLOOM bár üzletvezetője és programszervezője válaszolt az ANTROPOS.hu kérdéseire.

-Mikor kezdted a Bloomot, és mi volt a cél?
-A Bloom 2008 nyarán indult egy családi vállalkozás részeként, de a kezdet egészen 2006-ra vezethető vissza, amikor még 3 cimbora társaságában egy NewZoo néven futó, mini feszt szervezéseibe kezdtünk.
Akkor én 20éves voltam de nagyon jó felület volt az alap kapcsolatok kiépítésére. Ez a kis rendezvény elég gyorsan elterjedt a környéken és az utolsó megrendezett buliba, meglepően az ország különböző pontjaiból is érkeztek vendégek, és közel 1000db eladott jegyet számoltunk. Igazi kis fesztivált alkottunk, csupa olyan fellépővel és zenei stílusokkal amiket akkoriban a magunkénak éreztünk. Mindezt 2-3 év alatt, évi 1-2 rendezvénnyel.
Eközben a szüleim egy családi vállalkozás keretein belül melegkonyhás büfét üzemeltettek a Keszthelyi strandon és a NewZoo sikereiből kiindulva úgy éreztük, hogy ami működhet egy kis faluban a Mátra aljában, az egészen biztos, hogy nagy sikereket érhet el Magyarország leglátogatottabb turisztikai területén a Balaton parton is.
Mivel a Bloom felépülése előtt is sokat jártam Keszthelyre így jól tudtam, hogy épp milyen szinten van az éjszakai élet és  egészen biztos voltam benne, hogy a kitűzött cél sikeres lesz, miszerint újat mutatni és kizökkenteni a helyieket az ócska zenék világából.  Akkoriban a helyi Dj-k még az év legnagyobb slágereként emlegették a bulikban a KFT-Balatoni Nyár című slágerét és „discospoppost” meg „latinhouse-t” játszottak…

-Gondoltad, hogy ilyen nagy eseményeknek fogsz helyet adni egy városi strandon?
-Őszintén? Csak a legmerészebb álmaimban! 2008 nyitó bulin megtelt a placc és egy régi nagy cimborámat, GuruSan-t hívtam el a Matralocalsból, hogy mutassa meg a népnek, hogy kell csapkodni a bakelitlemezeket. Guru természetesen nem finomkodott, sosem volt arról híre és a legmélyebb alap dubstep hanganyagokkal kezdett. 2008-ban ez még az egész országban újdonság volt… Természetesen a táncparkett kiürült és gyorsan vissza kellett állnunk a tinglitangli zenékre. Kb. 4 év telt el mire a keszthelyi köztudatban is megjelent a dubstep, és ez csak egy épp megemlített zenei stílus a többi között amire külön iskolákat kellett építenem, hogy a fellépőinken keresztül eladhassuk a helyi közönségnek.
Az, hogy 2010ben volt egy Freestylers Dj set  Aston Harvey és Mc Sirreal közreműködésével (75db eladott belépővel) és, hogy Elite Force 2x is megfordult a Bloom dj pultjában (vele már 200 főt sikerült generálnunk) szinte a mai napig hihetetlen számomra is. Rengeteg negatív és pozitív élményem van ezekről a rendezvényekről. Bőséggel kaptam az emberi butaságból és közben mégis rengeteg jó emberrel is sikerült megismerkednem akikre azóta is felnézek és büszke vagyok az ismeretségünkre. Közben szinte az összes, általam nagyra becsült dj-t, producert megvendégeltem már, és ami még inkább nagy öröm számomra, hogy boldogan jönnek a felkéréseimre mert ismerik a helyet, csupa jó dolgot hallottak róla és vagy már visszajáró fellépők nálunk, vagy a pozitív szóbeszédnek köszönhetően kíváncsiak ránk és a közönségünkre.

http://antropos.hu/data/8544/3.jpg

-Kik voltak nálatok fellépők?
-Húúú, ez egy jó kérdés, tuti kihagyok pár nevet.
Palotai, Cadik, Sikztah, Metha+BeMassive, KidPanel, Lucky23, Out Of Sinc, Ludmilla, Elite Force(uk), Mike Hulme(uk), Rektchordz(uk), Lance & Doney (nl), Andro, Hot X, Dandy, Budai, Sanfranciscobeat, She Fire Lányok (Mira, Ren, Zosha, Cheeky, DSH), GuruSan, SanyiMan, Karanyi, Wondawulf, Dublic, JumoDaddy, Anima Sound System, Skafunderz, Riddim Colony, Jafa Mafia, Hollywoodoo, Varga Zsuzsa és a Love Band, Ninja Breakz (Pryus, Psure,Mr Pl, Kruger), Tb Gon, Psyon, Ts2, Coarse, Gerysson, Zefil, Majestik, Kool Kasko, Phat, Akkezdetphiai, DSP, Hősök, NKS, Káva, Idegen Jellem, Furakor, Numek, Maxtomie, Gabeats, Klayman, Fiba, Rajek, Kristoban, Ru-D, Tian, Ipa, VonChris(bloom resident), AirDip, Tamas Markus aka Jay Cortez, Spike, Smilo, Wuki, Rajmi, Skull, McLomex, Toge, Kezo, Snag, DubSupa, Szeifert, Andrewboy, SpaceInhalerz, Spirit, Newl, Jankec, Blade, Drawen, JointDeep, Riízsa, Snilloc aka Collins és még sorolhatnék sok sok crew-t, fellépőt, törekvőt… Ez úton is szeretnék elnézést kérni mindenkitől akit kihagytam!

-Mire vagy a legbüszkébb?
-Arra, hogy Keszthelyen 6 éve folyamatosan tud üzemelni a Bloom Bár.

-Mik a tervek?
-A világmegváltás… Persze ehhez kicsi vagyok, de szeretném a lehető legtöbb ember gondolkodását, nézeteit megváltoztatni, hogy tudjanak különbséget tenni az igazi értékek és a rájuk erőltetett értéktelen termékek között. De ha már csak Keszthelyen sikerül elérnem, hogy az emberek nagy része a minőséget válassza akkor egy elégedett ember leszek. Sajnos ez a tudatlan jelenség az emberek mindennapjait is jellemzi. Úgy látom, hogy a tudatos zenekedvelők tudatosan is élik a hétköznapjaikat és szórakozni is tudatosan szórakoznak. Eközben a másik oldal úgy viselkedik mint egy hipnózis alatt szenvedő alany aki ész nélkül bulizik, ész nélküli fogyasztó a nagyvilágban és ész nélkül ugrál mindenféle buta zenére amit épp a fülébe tukmálnak.
Ez nem maradhat így! Az embereknek nyitottnak kell lenni és tudni kell különbséget tenni érték és szemét között!

-Mennyire állnak be az emberek a minőség mellé egy ilyen celeb orientál világban, ahol egy Berki Krisztiánnal meg lehet tölteni egy helyet, még ha az nem is a te közönséged?
-Ez egy felettébb aktuális kérdés! Épp nemrég csattan a sima bőr a keszthelyi éjszakában is. Ahol én szervezek ott egy hasonló nézetekkel megáldott, de épp eszű ember számára kilátástalan a helyzet… Egy fent említett, és igazából említésre sem méltó „rendezvényre” szinte ugyanazok az emberek mennek el mint az én rendezvényeimre. Ebből kiindulva akár arcon is csaphatna a következő kérdés, hogy „akkor mi a fenének csinálom én ezt?”
Úgy látom, hogy egyre több kiváló Magyar Dj, producer, crew munkálkodik kishazánkban és külföldi sikerekben is bővelkedünk. Ahol a legjobbjaink megfordulnak ott a külföldi nagy nevek is elismeréssel beszélnek róluk! Eközben a Magyar clubok többségében VV akárkikkel, Megasztárokkal, Szappanopera sztárokkal, buta műgengszter rapperekkel meg Berkihez hasonló alakokkal csinálnak teltházat. Valami nagyon nincs rendben!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére