Angelina Jolie lesz Demóna (trailer)

Színt vall a Csipkerózsika mese gonosz tündére
Demóna a mesevilág egyik legismertebb gonosztevője a klasszikus Csipkerózsika történetből . Az idén 55 éves - eredetileg Charles Perrault francia meseírótól származó, és először 1959-ben megfilmesített - mesét a Disney dolgozta át újra, és ezúttal egészen új szemszögből közelíti meg azt. A kis híján örök álomba merülő gyönyörű lány helyett a megkövült szívű tündér szemszögéből ismerjük meg a Grimm-fivérek klasszikusát.

Az utóbbi években a Hollywood felkapta klasszikus mese-adaptációk (Red Riding Hood, Snow White and the Huntsman) egy új arcát ismerhetjük meg idén nyáron. Meg tudjuk többek között azt is, hogy Demóna kezdetben szép, tiszta szívű fiatal nőként, idillikus életet él békés erdei királyságában.

Ám egy napon hódító hadsereg támadja meg szeretett otthonát, ettől kezdve pedig mindent megtesz országának megmentéséért. Karaktere akkor változik gonosszá, mikor kegyetlenül elárulják, és a fájdalomtól bosszút esküszik. A hódító királyon vesz revansot, megátkozza annak újszülött gyermekét, Csipkerózsikát. Ám ahogy a hercegnő felcseperedik, Demóna ráeszmél: Csipkerózsika (más néven Auróra) az egyetlen, aki újra elhozhatja a békét a birodalomba, és az igazi boldogságot talán önmaga számára is. 

A Robert Stromberg (Alíz csodaországban, Óz, a hatalmas) rendezésében készült fantasy filmben Angelina Jolie játssza a gonosz Demóna szerepét, aki úgy tűnk kimondottan testhezálló szerepre lelt ebben az alakításban. A film népszerűsítésére szolgáló Disney marketingeseményén meglepetésből bukkant fel, és beszélt arról, mennyire lenyűgözte gyermekkorában Csipkerózsika története.

Ráadásképpen a gyermek Aurórát Angelina Jolie és Brad Pitt közös gyermeke, Vivienne Jolie-Pitt eleveníti majd meg. Ő volt ugyanis az egyetlen a forgatásokra behívott gyerekek közül, aki nem rémült meg édesanyja, mint mesebeli gonosz tündér fekete, boszorkányos ruhája és sminkje láttán. A film betétdalát, a “Once upon a dream”-et Lana del Rey énekli, akit maga Jolie kért fel erre a feladatra. Auróra szerepében Dakota Fanning testvérét, Mary Elle Fanninget láthatjuk majd. 

A komolyabb hangvételűnek tűnő történet végeredményben azért mégiscsak gyermekfilm marad, s csupán a 6 év alatti korosztálynak nem ajánlott, így felnőttek és gyermekek egyaránt élvezhetik majd az újragondolt Grimm-háttértörténetet. Az anti-tündérmese június 5-től látható majd a hazai mozikban! 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére