Napi Vagányság

Pórul járt Beatlek

A korai Beatles (1960-62) két szerencsétlen flótása Pete Best és Stuart Sutcliffe volt. Best a zenekar eredeti dobosa volt, aki a rockzene gerincét adó kétnegyedeket elég trén ütötte, ám nagyobb baj volt vele az, hogy a lányok körében sokkal népszerűbb volt, mint a maradék beatlek.

Mivel a gruppi-táplálékláncban (road
Stuart Sutcliffe a Beatles basszusgitárosa volt 1961-ig (ekkor még McCartney volt a szólógitáros), neki azon kívül, hogy jól nézett ki, semmilyen más termékelőnye nem volt. Koncerteken a hangmérnököknek a többiek meghagyták, hogy a monitorokban (a zenészek felé fordított hangszórókban) minimálisan szólhat Sutcliffe hangszere, de a közönség felé fordított hangládákból inkább ne szóljon belőle semmi, aztán egy idő után ők is annyira megzavarodtak az ütemtelenül és hamisan játszó fiútól, hogy a monitorokból is kiszedették.

Külön megkérték arra is, hogy a fotósoknak mindig háttal álljon, nehogy lebukás legyen abból, hogy a fényképeken láthatóan teljesen máshol kolbászol a gitár nyakán, mint amelyik hangnemben a többiek vannak. ’61 júliusában kilépett a zenekarból, hogy festészettel foglalkozhasson, csinált is néhány megkérdőjelezhetően jó képet (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/cd/Sutcliffe_painting.jpg), ’62 áprilisában, mindössze 21 évesen pedig agyvérzésben meghalt. Neki még így is simán jobb, mint Best-nek, aki 50 éve verheti a fejét a falba, hogy mekkora fasz volt!

Még több vagányság ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére