Az Elveszett Szentély

Tom Harper: Az Elveszett Szentély
A Da Vinci-kód és az Indiana Jones filmek izgalma ötvöződik a fiatal Tom Harper magával ragadó történelmi thrillerében. Lélegzetelállító kaland ősi kultuszok, elfeledett misztériumok és elveszett civilizációk útvesztőjében.

Tom Harper Németországban született, és már fiatalkorában bejárta a világot, hiszen tanult Németországban, Belgiumban, Amerikában és Angliában is. Oxfordban tanult történelmet, de már jó ideje csak írással foglalkozik. Könyveit 20 országban adják ki, Európában, Amerikában és Ázsiában. Magyarul most először olvasható.

“A három ember megkerülte a gödröt, és bearaszolt a szobába. Akis szoba tele volt faragványokkal. A túlsó falon két bemélyedés fogott közre egy hatalmas, faragott korongot, amely kidudorodott a kőből. Látszódott rajta az összes alak: férfiak és nők, pásztorok és földművesek, ügyvédek és kereskedők, katonák és istenek – a világ mikrokozmosza.”

John Pemberton 1941-ben Krétán folytat ásatásokat, de a náci megszállás során életét veszti. Életének utolsó pillanatában egy szövetséges brit ügynökre, Sam Grantre bízza a jegyzeteit, hogy adja oda bizalmasának. Eltelik 6 év, a második világháborúnak vége. Ekkor, 1947-ben Sam Grant ügynök egy Palesztin börtönben pihen – a zsidó felkelőknek adott fegyvert-, amikor meglátogatják, és a jegyzetekről kérdezik, még a szabadságát is visszaadnák. Hősünk megszökik a börtönből és egyenesen Krétára megy, hátha talál még bármilyen hasznos információt. Pemberton jegyzetei között utalások találhatók a megfejtetlen lineáris B nyelvre és a titokzatos 61. elemre, ami valahogy kapcsolódik Akhilleusz pajzsához is. Grant ezután több társával és volt szerelmével elindul megkeresni a kincseket, nyomukban az orosz és volt náci ügynökökkel.

A cselekményben minden benne van, ami egy sikeres könyvhöz kell, a szerelmi szál, izgalom és az állandó feszültség. Valószínűleg nem lesz olyan sikeres, mint Dan Brown könyvei, de méltán megállja a helyét ebben a kategóriában és majd 400 oldalon keresztül izgulhatunk, úgymond letehetetlen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Irodalom

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére