Felültetve

Sokak Bruce Willis filmként emlegetik, pedig inkább 50 Cent filmnek mondható. 50 Cent tanúbizonyságot tett ebben a filmben arról, hogy nem csak zenei, hanem színészi tehetséggel is megáldotta őt az ég. Teljesen természetesen játssza a lelkiismeretes rosszfiút. A film nem véletlenül kapott 18-as karikát, ugyanis számos véres jelenet gazdagítja és akciófilmhez méltón erőszakban sincs benne hiány. Ennek ellenére belecsempésztek néhány megmosolyogtató karaktert és szöveget. Magyarországon kizárólag DVD-re jelent volna meg, de hála a Parlux-nak, így július 5-től a mozikban is láthatjuk.

Számodra mi a fontosabb: a pénz vagy a barátok? Rálőnél a legjobb barátodra? Átvernél mindenkit a pénzért? Képes lennél újra a szemükbe nézni?…
Dave, Sonny, és Vincent kölyökkoruk óta legjobb barátok. Dave a szerény srác a barátnőjének él, mindent megtenne érte, most költöztek be új házukba.
Sonny papnak készült, mert segíteni akart az embereken, de csalódott a világban és inkább egy sokkal kockázatosabb hivatást választott. („Gyerekkoromban pap akartam lenni. Meg akartam menteni az emberek lelkét a világon lévő gonosztól. De mikor felnőttem és rájöttem milyen is a világ, már nem igazán akartam senkit megmenteni… de ki menti meg a világot tőlem?”)
Vincent az a figura, aki erősnek mutatja magát, de belülről teljesen összeomlott.

Köszönheti mindezt apjának, aki börtönben van és nem hisz fiában, ezért ő bizonyítani akar.
Hogy, mi a közös hármójukban, és mi az, ami miatt sorsuk összefonódott? A bűn.

Kitervelnek egy drágakőrablást. Minden a terv szerint halad addig, míg a földön fekvő célszemélyt meg nem öli Vincent. A srácok kiakadnak ezen a cselekedeten, ugyanis arról nem volt szó, hogy bárki életébe is kerülne az akció.
Amikor a gyémántokon túl akarnak adni, Vincent saját érdeke miatt elárulja cimboráit és mindkettőjükbe egy sorozatot ereszt és felszívódik a helyszínről. Dave azonnal meghal, Sonny viszont túléli.

Bosszúra szomjazik, ám lelkiismeretével nem tud megküzdeni. Olykor a templomba tér be imádkozni.
Sonny felhívja magára Mr. Biggs, hírhedt maffiavezér figyelmét, aki nem szereti, ha tudta nélkül „játszadoznak” egymással a rosszfiúk Detroitban. Biggs felajánlja segítségét, egy feltétellel: az orosz maffiával van egy lezáratlan ügye, annak az ügynek a végére kéne Sonnynak pontot tenni. Ám ismét kezdődnek a bonyodalmak és a fekete srác egyre nagyobb bajba sodorja magát.
Vincent és Sonny találkozása azonban nem kerülhető el. A végső testi/lelki leszámolásról csak egyikük dönthet.
Számítanak e majd akkor az emlékek? Vajon számít e akkor a múlt?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére