2012. március 31. 17h

Matyó hímzés újratöltve

Gombold újra! Divat a magyar
Matyó hímzés – újratöltve Divat a magyar? A Gombold újra! esemény szervezői szerint mindenképp, és erről mindenki meggyőződhet, ha március 31.-én 17 órakor ellátogat a Millenáris „B” csarnokába, ahol egy nagyszabású divatbemutató keretében mutatják be a hagyományos magyar trendeket. Kicsit újragondolva.

Matyó hímzés – újratöltve
Divat a magyar? A Gombold újra! esemény szervezői szerint mindenképp, és erről mindenki meggyőződhet, ha március 31.-én 17 órakor ellátogat a Millenáris „B” csarnokába, ahol egy nagyszabású divatbemutató keretében mutatják be a hagyományos magyar trendeket. Kicsit újragondolva.
Tavaly első alkalommal került megrendezésre ez a rendhagyó divatbemutatóra, ahol a pályázatok alapján kiválasztott és döntőbe került magyar divattervezők mutathatják be, ők hogyan látják a magyar divatot.

A formabontó újítások lehet, hogy megbotránkoztatnák a matyó hímző asszonyokat, ám a nagyközönség tetszését annál inkább megnyerte. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy idén az Iparművészeti Múzeumnál sokkal nagyobb helyszínre költöztek, hogy minél többen élvezhessék testközelből a divathetek hangulatát idéző showt, és nem kivetítők előtt kelljen kuporogniuk. A közönség tehát nyitott a hagyományokra, a népviseletre, sőt büszke is rá, (még külföldön is ismerik és szeretik; nem olyan régen Nicole Kidmant látták kalocsai mintás, vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonlító ruhában utazni).

A program 17 órakor kezdődik, de érdemes korán odaérni, a férőhelyek korlátozott száma miatt, továbbá 10 órától a WAMP divatvására várja a látogatókat. A divatbemutatón több magyar divattervezőt is felvonultatja ruháit, többek között Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Sármán Nóra, Benus Dániel. Elsőkén a legújabb kollekcióik kerülnek bemutatásra, majd 19 órától kerül sor a Gombold újra verseny döntőjére, majd a szakérő zsűrije dönt, hogy idén ki volt a legjobb. Egyszóval írd fel a naptáradba: szombat, 17 óra, Millenáris!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére