Chris.SU [DJ-PORTRÉ]

Chris.SU a magyar drum'n'bass szcéna egyik vezető DJ-je és producere, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy országunk felkerüljön a stílus világtérképére. A drumandbass.hu közönségszavazásain kétszer is az év DJ-jének választották. DJ-ként számos országban megfordult már, többek közt Ausztráliában, Új-Zélandon, Hong Kong-ban, az USA-ban és Kanadában, valamint számos európai országban is. Az Antropos.hu kérdéseire válaszolt Hallgass Chris.su mixet!

-DJ neved? / csapatod neve és amit tudni kell róla?
-Chris.SU. A „.SU” egy baráti kör nevének rövidítése, amihez a gimnáziumi éveim alatt csatlakoztam, és a tagokkal a lehetőségekhez képest mai napig tartjuk a kapcsolatot. Pl. ib.su a drumandbass.hu oszlopos tagja, flack.su pedig break producer és a Glack Audio társfőnöke.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?
-Gyerekkorom óta nagyon muzikális típus voltam, 7 éves koromtól pedig csellózni tanultam, ami kitartott egészen 18 éves koromig. Eközben párhuzamosan elkezdett érdekelni az elektronikus zene is és az 1990-es évek közepétől aktívan készítettem zenét.

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? És most?
-The Prodigy, aztán Ed Rush & Optical, Jonny L, Bad Company, Konflict. Mostanában nagyon szeretem a filmzenéket, Cliff Martinez nagy kedvencem.

-Mikor és hol DJ-ztél először? Hogy kerültél a lemezjátszó mögé?
-A hely nevére már sajnos nem emlékszem,  de valamikor 2000 környékén lehetett Budapesten egy kisebb klubban, és annyira izgultam, hogy alig bírtam feltenni a lemezre a tűt.

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol?
-Energikus dobalapok, húzós bassline-ok, melankólikus hangulatú melódiákkal, atmoszférákkal kombinálva.

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? Hogy jutottál hozzá/hol szerezted?
-A legeslegelső lemez amit a barátnőmtől kaptam, Rufige Cru – Beachdrifta (Metalheadz), és a Deepben vette meg nekem, nagyon kedves lemez a számomra a mai napig.

-Kedvenc dj-d? Kedvenc producered? Kedvenc kiadód? Kedvenc lemezboltod? Kedvenc klub?
-DJ: Ed Rush, Klute, Richie Hawtin. Kiadó: Commercial Suicide, Subtitles, Virus, Eatbrain. Lemezbolt: Deep Music Depo. Klub: A38

-Rezidens vagy valahol? Ha igen, mióta, hogyan kerültél oda?
-Rendszeresen játszom most már lassan egy évtizede a Bladerunnaz szervezőcsapat bulijain, a helyszín változó, de jelenleg az A38, Corvintető, Dürlin triumvirátusban játszom a legtöbbet Budapesten.

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?
-2006-ban játszottam Christchurchben, Új-Zélandon egy Ministry nevű helyen, a Concord Dawn előtt, leírhatatlanul jó buli volt. Sajnos a földrengés azóta lerombolta a helyet… Nézőként egy Richie Hawtin szettet élveztem a legjobban még 2001-ben a Szigeten. Hihetetlenül nagy hangulatot csinált.

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?
-Talán furán hangzik, de nem nagyon jut időm az otthoni zenehallgatásra, lévén a munkám a zeneírás, így hallgatni már nem mindig marad idő. Kedvenc zenehallgató helyem az autóm, Mary Ann Hobbs nagy kedvenc, az XFM-es szettjeit szoktak pörögni, de nagyon szeretem a filmzenéket (Cliff Martinez, John Mansell), vagy a mélyebb jellegű dubstepet is (Kryptic Minds, DJ Madd, Icicle, Burial)

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? Múltja, jelene, jövője?
-Volt némi visszaesés a d&b hazai népszerűségében, ami érthető, hiszen sok más stílus követel manapság helyet magának, amik újabbak. Akárhogy is nézzük, a d&b lassan 20 éves lesz. De úgy gondolom, hogy míg egyes stílusok elvesznek a süllyesztőben, addig a drum’n’bass mindig képes lesz a megújulásra, és 2012-ben vissza fog térni a népszerűségi listán a topmezőnybe.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére