Nem rágós Gumicsont: új AKV lemez

Rock'n'roll, hip-hop, dzsessz meg egy kis őrület egy helyen, ez az, ami leginkább jellemzi A kutya vacsorája nem rég megjelent lemezét, a Gumicsontot.

A kutya vacsoráját illetően már az is elegendő garancia minőségre, ha annyit mondunk, az együttest olyan előadók alkotják, mint Varga Livius (Quimby), Varga Laca (PUF, Hiperkarma, Jambalaya, Frenk), Nemes Zoltán (Jambalaya, HOBO), Köles István Jr., Kovács Geri (Soerii & Poelek, Volkova Sisters) és Gerdesits Ferenc (Qiumby, Üllő Úti Fuck, Marlboro Man). Nem okoz csalódást e tekintetben a csapat nem rég óta várt debütáló lemeze sem.

A Gumicsont röviden szólva eklektika a javából. Alig egy óra alatt kapunk mindent mi jó, a dzsessztől az alt rockon át egész a hip-hopig. Mindezt némi szarkazmussal és egy kis quimbys ráhatással. A 11 tételes anyag kvázi előjáték nélkül robban be az éterbe a Mindenkinek saját plázáttal. Ezt követően könnyedebb vizekre evezünk, a kezdeti téboly azonban nem szűnik meg végleg, s a Hazudsz kutyával éri el a tetőfokát.

A kutya vacsorája: Mindenkinek saját plázát

A dalok sorából külön említést érdemel a Megadom magam, mely az utóbbi évek során rengeteg változáson ment keresztül. 2005-ben – többek közt – a Quimby Kilégzés című albumára is felkerült. Végeredményben hogy melyik verzió lett a legjobb, az mindenki saját ízlésére van bízva.

Quimby: Magam adom

Összességében véve a Gumicsont nagy erénye, hogy a sokfélesége mellett is egységes tud maradni. Jóllehet azok számára, akik már 2004 óta nyomon követik az együttes pályafutását, sok meglepetést ez a korong nem okoz, az újragondolt kedvencekkel és a friss darabokkal együtt mindenképpen az idei év egyik legerősebb hazai hanganyaga.
Akinek ennyi nem lenne elég, annak a halászlé és a bejgli után irány a Gödör, ahol december 27-én lesz A kutya vacsorája lemezbemutató koncertje.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére