Kocsma-mustra: a Dob utcától a Blaháig

Kulthelyekkel foglakozó sorozatunk második részében folytatjuk a Kazinczy utca és környékének felderítését. Ezúttal meglestük a pesti romkocsmák ősét és a jövő trendjét egyaránt, sőt mi több egy-két kulisszatitkot is kinyomoztunk. Nézz képeket!

Lámpás
Cím: 1074 Budapest, Dob utca 15.

Nyitva: minden nap 17:00-
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Nincs
Konyha: Nincs
Sör: 260-480 Ft

 

Kattints a képre még jóval több fotóért!

Hangulatos, barátságos, otthonos, igazi csendes-ülős hely, egyedi ital kínálat és rengeteg olvasnivaló, ez az, ami leginkább jellemzi a Lámpást. Pince klub révén már nyitáskor meghitt félhomály uralkodik benn, ami sajátos, kellemes alaphangulatot ad a helynek. Az egyébként sem elhanyagolható dekorációból pedig külön kiemelendő a plafont ékesítő ötsávos autópálya, amihez jól passzol a bejáratnál található Lámpás utca tábla, amit mint megtudtuk egy kedves törzsvendég ajándékozott a klubnak.
Ottjártunkor arra is fény derült, hogy a nyáron kisebb átalakításokat végeztek, így valamivel tágasabbá vált a belsőtér.

Szimpla Kert
Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Nyitva: minden nap 12:00-03:00
Kerthelyiség: Van
Bringatároló: az utcán
Konyha: Van
Sör: 300-1200 Ft

 

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

Az idén 10 éves Szimpla Kert a budapesti romkocsmák legje. Igazi multi funkciós kulthely, 5 pulttal, széles ital- és étel választékkal, ami hamarosan új elemmel bővül; mozival, dizájn shoppal, stúdióval, a padláson bringaműhellyel, átellenben információs központtal… Ami elsőre szembe tűnik, az mégis leginkább sajátos kicsit elvont külleme, amiben remekül megfér egymás mellett a kanapéként funkcionáló kád vagy az átalakított Trabant, a régimódi szobalámpák és egy telefonfülke is. A rengeteg növénynek és a kerti bútoroknak köszönhetően pedig fedett térben is kicsit olyan, mint a szabadban. Az egyik oszlopon található tábla kiírásával szemben azonban itt sincs ingyen a sör, de amit kiderült hajdan a felirat felet – szintén dekor elemként – egy sörcsap is volt, amit bárki tesztelhetett.
Amire fokozottan ügyelni ajánlatos – és erre számos tábla is felhívja az arra járók figyelmét – hogy a klubbot elhagyva ne zavarjuk meg a környéken lakók nyugalmát!

Szóda Kávázó és Mulató
Cím: 1075 Budapest, Wesselényi utca 18.

Nyitva: H-Cs 09:00-03:00, P 09:00-05:00, Szo 14:00-05:00, V 14:00-01:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Lesz…
Sör: csapolt sör 320-420 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

A Szóda első ránézésre egyszerű beülős kocsma, kis mangás-képregényes faldekorral. A látszat azonban megtévesztő, némi vörös fénnyel megvilágított lépcsőn átjutva, ugyanis valódi parti helyen találjuk magunkat. Az akár 300 főt is befogadni képes tánctér mellett a földszint alatt színpad, még egy pult és csocsó is van.

Jelen Bisztró
Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Nyitva: H-P 10:00-02:00, Szo-V 12:00-02:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Van
Sör: 320-790 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

A ’60-as, ’70-es évek Amerikája, a nagyi varrógépe és némi dzsesszes utóhatás az, ami a Jelenbe belépve fogad. Sötétedés után pedig néhány borospalackba ültetett gyertya lángja varázsol romantikát az egyébként elsősorban fekete-fehér dizájnba.
A bisztró igazi különlegessége azonban változatos étel kínálatában rejlik, melyben a hazai ízek mellett a nemzetközi konyha specialitásai is megtalálhatók. Állandóan megújuló ínyencségei közt ebben a hónapban minden héten WOK hétfő.

400
Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 52/b

Nyitva: H-P 11:00-02:00, Szo-V 12:00-02:00
Kerthelyiség: Nincs
Bringatároló: Van
Konyha: Van
Sör: 460-790 Ft

Kattints a képre még jóval több fotóért! 

Kissé kilóg a sorból a 400, mely se nem romos, sem nem kifejezetten kocsma jellegű. Mi több a narancs-króm kombó, kicsit minimalista stílusnak és a falakat díszítő kortárs képzőművészeti alkotásoknak köszönhetően a hely egyfajta könnyed eleganciát sugároz, amit egy körüljárható bárpult tesz teljessé. A belső megjelenésből fakadó steril légkörével pedig akár laza üzleti megbeszélések lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére