VIDEÓ: Holdfénycon 2011

Véget ért a hazai anime-, sci-fi- és fantasy-rajongók legnagyobb seregszemléje, amit idén a Millenárison rendeztek meg augusztus 27-28-án. Mozgóképes összefoglalónk következik

Aki a nevezett műfajokat szereti, rossz ember nem lehet, bár az tény, hogy néha kissé furán néznek rájuk az emberek, és közben egyre azon értetlenkednek, hogy tud valaki mindenféle „marhaságot” olyan szinten szeretni, hogy nem csak fizetni képes érte, de még arra is vállalkozik, hogy elkészítse kedvenc karakterének jelmezét, és abban vonuljon fel a többi rajongóval egyetemben.
Az ilyesmihez mindenképp kell valamilyen örök gyerekség az ember lelkében, játékosság és komolytalanság, ugyanakkor erős kitartás is, hiszen nem elég csak simán beöltözni valamilyen képregény-, film-, vagy játékszereplő jelmezébe, de valamit a személyiségéből is el kell sajátítani, ez azonban nem megy az adott karakter alapos ismerete nélkül. És akkor még nem is beszéltünk arról a bizonyos megfogalmazhatatlan „pluszról”, ami a rajongót láthatatlan kapocsként összeköti ezzel a bizonyos figurával, akit látott egy képregényben, regényben volt főszereplő, animében, vagy játékfilmben szerepelt, esetleg „együtt harcoltak” valamilyen konzoljátékban.

A fantáziaművészet, és annak hajtásai az arra fogékonyak számára olyan élményt adnak, amiket nem lehet másképp megszerezni. A sci-fi, fantasy és anime szeretete egyfajta gondolkodásmód, sőt életforma, és nem, egyáltalán nem arról van szó, hogy a rajongók akár hétköznapi viseletként is jelmezben járnak, vagy vulkáni köszönéssel üdvözlik egymást (bár egyes eltúlzott esetben erre is van példa, de az már pszichológust igénylő pótcselekvés).

Ha nagyon bulvárosan (ertéelesen) akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy augusztus 28-29-én rajongók „lepték el” a budai Millenáris B-épületét, a kilátogatók egyre-másra jelmezes rajongókkal (cosplay-esekkel) találkozhattak. Emitt egy szakasz kommandós masírozott, amott pedig Supergirl mosolygott a nyálukat csorgató hímekre, de találkozhatott az ember Star Wars-os rohamosztagosokkal, magával Boba Fett-tel és Darth Vader-rel, egy mini Lara Croft-tal, WoW-os harcosnővel, és még hosszasan lehetne sorolni a színes forgatag résztvevőit.
A szó talán nem is elég az élmény maximális visszaadásához, beszéljen hát a mozgókép, amely a rendezvény második napjáról készült.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére