Metha (antropos.hu)

Hetedik évébe lép a Breakbeat Massive partysorozat és természetesen a vendég idén is Metha kedvence, Elite Force. Ez alkalomból beszélgettünk az Antropos.hu dj-vel... Nyerj belépőt a szülinapi bulira!

-7. Antropos.hu pres. Breakbeat Massive Szülinap lesz november 13án a Corvintetőn…
Metha: -Remélem még sok következik ez után is. Természetesen Antropos.hu-val, ahogy minden Breakbeat Massive esemény…

-Azt kérdezte tőlünk valaki, hogy odaköltözött Elite Force a Corvintetőre?
-Nem tudom megunni, amiről természetesen tesz is, mert folyamatosan újabb és újabb zenéi jelennek meg. Nem, hogy kopik hanem egyre erősödik zeneileg, és egy olyan hangzásvilágot hozott létre ami nélkül én el sem tudnám képzelni a szettjeimet. Nekem Ő az Ász! Shacket a zenélés hajtja és egyre erősebb lendülettel gyártja is azokat. Szerintem még pár évig biztos Ő lesz a Breakbeat Massive szülinap vendége…

-Hogy indult a sorozat?
-A név az első mix cd-mről kapta a nevét, amit adogattam dj-knek, hogy hallgassák meg. Páran vissza is jeleztek és többnyire építő kritikával támogattak.

-Mennyire van még a bulin masszív Breakbeat stílus?
-Ha nagyon őszinte akarok lennni évek óta nehezen találok olyan break megjelenést ami tetszik, és nem buta hanem energikus,és ötletes, A bulin a kezdetek óta, minden stílus hallható volt (4/4 és techno ) ami talán manapság kicsit dominánsabb, de sosem marad ki a tört ütem, legyen az régi klasszikus vagy friss megjelenés… Ezért is jelölöm a stílusokat kezdtek óta mindenhol, hogy tech-house-break… mostanság pedig tech-funk, amt Shack talált ki, és ez nem más, mint egész egyszerűen csúcs minőségű Electro, Techno, Breakbeat és House stílusok közös találkozása.

-Mit jelent az, hogy Elite Force + Breakbeat massive pres: U&A Recordings Night!?
-Tavaly Elite Forceal a szülinapi buli után beszéltük, hogy szeretném elhívni a kiadójánál dolgozó producerket, mert tetszik a zene amit készítenek, de ehhez kellene a nevét adnia, mert ez lényegesen erősebbé tenné az eseményt és neki is jó, hogy a neve a kiadója folyamatosan szem előtt van meg nekem is, hogy a még kissebb nevű vendégekre így jobban jönnek,mert látják, hogy Elite Frce ajánlja,illetve garancia a minőségre… :) Ebből is látszik, hogy megbízik Elite Force a Breakbeat Massive eseményben ami számomra egy tökéletes mérce.

-A kártya szórólapoknak kezd eszmei értéke is lenni, ha jól hallotam egyre többen gyűjtik. Hol lehet beszerezni a hiányzó kártyalapokat?
-A szülinapi bulira készül most egy doboz ahová majd belehet dobni email címmel, hogy melyik kártya hiányzik. Az összes ki lesz téve egy plakátra, csak a sorszámot kell majd felírni. Aki bedobja az email címét azt értesítjük, hogy miként juthat hozzá.

-Mióta zenélsz, és hol volt az első saját bulid?
-2002-ben volt az eslő hívatalos Metha buli még Methamoprhozis néven a Kuplangban. Azelött a Zöldpardonban volt Metha VJ + videomix előtte pedig házibulik.

-Mennyiben változott a stílusod azóta, amióta zenélsz?
-Sok örök darab van azok között a lemezek között amiket akkor  játszottam, amik meghatározó oszlopai az izlésemnek. Akkoriban a 4/4, breakeken kívűl  sok drum and basst, és downtempot trip-hoppot is játszottam. A mai napig játszom olyat ami lassan már 15-20 éves zene, de egyszerűen megunhatatlan.

-Kik a példaképek?
-Zeneileg és emberileg Elite Force. Szerény, és amikor játszik egy energia bomba! Ezen felül Hunteman, Mike Hulme, Andrea Bertolini, Bodzin,Babicz, Leftfield, Underwolrd, Prodigy és amióta láttam élőben Krafty Kutsot dj szemmel abszolut “példakép”.

-Melyik stílussal nem tudsz mit kezdeni?
-A zajos, kásás, értelmetlen electronikus zenékkel, és nem is értem, hogy emberek mit találnak abban jónak.

-Szoktál járni mások bulijára is?
-Annyira nem. Leginkább akkor, ha valaki olyan jön akit szeretek. Néha fellépés előtt a környékbeli helyeket megnézem, hogy éppen milyen buli van, mennyien vannak, merre miújság…

-Kit szeretnél a jövőben még meghívni?
-Jó lenne egy Dire Straits Vs Chris Rea koncert. De maradva az elektonikánál, egy Liam Howlett Prodigy frontembere dj szettet szívesen csinálnék,vagy egy prodigy koncertet egy kissebb helyen,ahol tökéletes a hang és nem ölnek meg a második sorban.

-Következő évre milyen terveid vannak?
-Nagyon szépen alakul a követkető éved. A U&A recordings nighton januárba jön Mike hulma, aztán február Meat Katie, Reckthorzd, és tervekben van még Loops Of Fury, és még egy két nagyágyú. :)

-Mennyire nehéz külföldre kijutni játszani?
-Ha nincs kapcsolat akkor nem tudsz menni. Először saját zenét kell készíteni utána a zenéd sikerétől függően jönnek  a lehetőségek.

-Hogy látod az emberek a zenéért mennek bulizni vagy azért, mert egy hely divatos, vagy trendi?
-Jó kérdés… elég régi partyarcokkal dumáltam,hogy manapság már nincs akkora érdeklödő,kiváncsi közönség mint,mondjuk 5-8 éve. Igaz akkor még nem is volt ennyi buli. Kell,hogy szeressék a helyet,mert az mindig egy stabil közönséget vonz, hogy ha jó esemény is van akkor ott is maradnak,és garantált a siker. A kérdés az, hogy egy hely törődik-e azokkal is akik a zenére jönnek, van-e vmi. Koncepcioja, filozofiája hangtechnikája vagy mindegy csak legyenek sokan. Szerintem kevés olyan hely van ahol ezek a közös érdekek találkoznak, nekem szerencsém van, hogy a Monoban és a Corvintetőn játszhatok.

-Mennyire lelkes a közönség, nyitott és érdeklődő?
-Az aktuális programtól függ, illetve attól, hogy mennyire erős programok követik egymást vagy épp aznap este ki játszik, és a helyet szeretik-e vagy sem… rengeteg tényező van és sosem lehetsz benne biztos, hogy akár egy csúcs programmal minden rendben lesz-e. Nem beszélve akkor, ha valaki új vendéget hozol, aki eddig még nem volt magyarországon, és mondjuk még nincs olyan nagy neve. Az nehéz ügy.

-Szoktál hívni új, kezdő arcokat is zenélni, vagy a jól bevállt dj ismerősök vendégek jönnek?
-Azokat hívom zenélni akikben emberileg meg zeneileg is megbízom, ismerem nagyjából, hogy miket játszanak, és tudom, hogy lelkiismeretesen kellő alázattal állnak a publikum elé. Szórakoztatni, és nem sztártjátszani, ripacskodni akarnak. Lehet a legjobb barátom, ha olyan zeneileg aki nem illik bele a BM. estbe akkor őt nem hívom.

-Mióta támogat az Adidas Originals? Hogy tudtál egy ilyen nagy céget találni?
-Minden egy vásárlással kezdődött… :) de komolyra fordítva a szót egy nagyon jó társaságba csöppentem, ahol közösek az érdekek, nyitottak, lelkesek, lendületesek, és van folyamatos kommunikáció, ötletelések, kapcsolat így nem csak felületes támogató logó, hanem személyek támogatást és bizalmat élvezek.

-Mi a helyzet a No Disco és a nubeatz Boutique sorozattal?
-A nubeatz Boutique a múlté, LNF viszi tovább Beat boutique névvel. A No Disco az esős nyár miatt döcögős volt, de következő szezonban folytatjuk a sorozatot valószínű ugyan ott, a Margitszigeten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére