2014. július 22. - Magdolna
       Regisztráció  |   Elfelejtett jelszó
KÉPZŐMŰVÉSZET

Humorcsíkok nemcsak csíkszeműeknek

Párkocka.hu

Alig két hónapja indult a parkocka.hu (http://parkocka.hu), máris nagy népszerűségnek örvend, a Facebookon már több mint 3000 rajongója van. Hosszú egyeztetések után sikerült elérnünk az oldal főszerkesztőjét, Kim Ir Szent, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre.

2010-07-01

Kedvenc cikk   Kinyomtatom   Cikk küldése

hirdetés

-Az eddigi pályafutásától merőben eltérő feladatnak számít egy képregénycsíkokkal foglalkozó internetes oldal főszerkesztőjének lenni. Miért vállalta el ezt a feladatot?
-Örökös Nagy Vezérként hazámban, Észak-Koreában már nem tehettem többet, arról nem is beszélve, hogy fiam, Kim Dzsong Il tökéletesen végzi a dolgát. Mégsem ülhettem tétlenül, 16 évvel ezelőtti visszavonulásom óta folyamatosan gondolkodtam rajta, mivel is tölthetném el hasznosan szabadidőmet. Ezért örömmel fogadtam el a parkocka.hu felkérését, elsőre igent mondtam a megkeresésükre.


-Miről is szól a parkocka.hu?
-Az oldal a sztripekről (comic strip), vagy magyarul a képregénycsíkokról szól. Ennek a műfajnak a lényege nem a művészi kivitelezés, hanem az, hogy ütős és humoros legyen, szórakoztassa vagy elgondolkodtassa az embereket pár pillanatra akár a reggeli kávé közben, akár a mobiljukat böngészve útban a munkahelyük felé. Rajzolóink egy-egy témára és egymásra reflektálva készítik el saját sztripjeiket, melyekből 1-1 jelenik meg naponta. Ezekhez aztán mindenki kedvére hozzászólhat, vagy megoszthatja őket az ismerőseivel.

-Kikből áll a csapat?
-Először is ott van az oldal működéséért és fejlesztéséért felelős technikai csapat, a kukori.ca (http://kukori.ca), a csíkokért felelős rajzolók, valamint a személyi tanácsadóm, tolmácsom és egyben jobb kezem, Juan.

-Mondana pár szót a rajzolókról?
-Négy állandó taggal működünk. Marabut (http://marabulap.hu) talán nem kell senkinek bemutatni, hiszen rajzaival bárki találkozhatott már többek között a HVG, vagy a Népszabadság oldalain. Grafitember a Napirajzzal (http://napirajz.hu) szerzett már magának hírnevet, Göndöcsöt (http://blog.gondocs.hu) legfőképp a Kretén (http://kreten.hu), vagy a TeveClub.hu kedvelői ismerhetik. Plá (http://tombats.loop.hu) kezdte közülük a legkésőbb a csíkrajzolást, de már neki is szép számmal vannak rajongói a parkocka.hu-n.

-Már az is becsülendő, hogy alig két hónap alatt lett ilyen ismert az oldal. Mi ennek a titka?
-Legfőképp a személyi kultusz, aminek én nagy mestere vagyok. Emellett pedig ez az egyetlen külföldi oldal, melyet hazámban mobilinternetről el lehet érni, így nyugodtan kijelenthetem, hogy abszolút uraljuk az észak-koreai piacot.


-Mivel szeretnék növelni a népszerűségüket?
-Legfőképp az internet adta lehetőségeket igyekszünk maximálisan kihasználni. A Facebookon van egy oldalunk (http://facebook.com/parkocka), ahol csatlakozni lehet hozzánk, és ott lehet plusz információkat szerezni az alkotókról, és egyéb, a Párkockával kapcsolatos hírekről. Emellett a Twitteren (http://twitter.com/parkocka) is lehet minket követni, az iWiWen pedig van egy saját alkalmazásunk. Továbbá benne vagyunk mindenféle partnerségben olyan oldalakkal, akikkel hasonló a szemléletünk, vagy akikkel találunk közös kapcsolódási pontokat. Abszolút nyitottak és barátságosak vagyunk más kezdeményezésekre is, nem célunk senkivel versenyezni, szívesen együttműködünk másokkal, persze azért igyekszünk megválogatni, kikkel. Offline vonalon egyelőre matricákkal nyomulunk, persze itt sem zárkózunk el a felkérésektől. Legutóbb pedig a Goldenblogra neveztünk (http://parkocka.hu/goldenblog/goldenblog), ahol szavazni is lehet ránk. Jelenleg hétköznap nagyjából 4-5000, hétvégén pedig kb. 3-4000 letöltés van naponta, főleg Magyarországról, de ellátogattak hozzánk már Brazíliából is.

-Civil rajzolók is megjelentek már a parkocka.hu-n. a Jövőben is lesz rá példa, hogy a négy állandó tagon kívül mások alkotásai is megjelenjenek?
-Most zárult le első pályázatunk, melyre a focivébével kapcsolatos sztripeket vártunk. Nagyon meglepett minket olvasóink lelkesedése, hiszen több mint 30 munka érkezett. A hozzászólásokból arra következtettünk, hogy megosztotta közönségünket a pályázat, hiszen voltak, akik folyamatosan nemtetszésüket fejezték ki az újakkal szemben. Erre csak azt tudom mondani, hogy a focivébét sem a negyeddöntőnél kezdik, kellenek a kisebb csapatok is, hogy izgalmas legyen a játék. És sikerült találnunk néhány tehetséges rajzolót, akiket majd a jövőben szívesen bevonnánk, népszerűsítve az ő jó rajzaikat is. Bár a fantasztikus négyes a parkocka.hu rendíthetetlen alapköveinek számítanak, tervezünk a jövőben is pályázatokat, és a hétvégékre is szeretnénk „civileket" bevonni, ezért érdemes figyelni az oldalt, mert onnan mindenről időben értesülhettek.

Szöveg: Remsei-Kovács Nóra

 

Ha van ezzel kapcsolatban véleményed, írj az ANTROPOS.hu facebook oldalára.

 
 
ZENE
Vigyázz, mit kérsz karácsonyra! Alex Turner és Jamie Cook gitárt kaptak, és alig több mint 10 évvel később, Matt Helders...
PARTY
Idén is megrendezésre kerül Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata a 23. Zempléni Fesztivál...
FILM
Népszerű téma mostanában a franciáknál YSL élete, jelen alkotáson kívül ugyanis Bertrand Bonello is megfilmesítette a...
SZÍNHÁZ
Pintér Béla – Darvas Benedek Parasztopera című történetét láttuk szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
KÉPZŐMŰVÉSZET
Válassz egy partifotót, válassz egy stílust, rendeld meg emailben, tedd ki a faladra! Most kedvezmény minden kép árából!
IRODALOM
Tábori Zoltán író és újságíró tizenegy vidéki településen tartott ,,helyszíni szemlét” megpróbálván...
AMI DIVAT
Kiállításon a fiatal grafikusok által megálmodott használati tárgyak - és a jövőben remélhetőleg ezek kész változatai - ...
 
BESZÁMOLÓ
VOLT Fesztiválon jártunk
120 ezer látogató, zenei kavalkád, páratlan szervezés, másnap reggelig tartó bulizás ezek a főbb jellemzői az idei...
 
 
ALTERNATIVE BUDAPEST NAPI GIF

Lájk, ha tetszik ez az Alternative Budapest kép!

BARÁTKOZZ


 
H K SZ CS P SZ V
  123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
 «««2014. JÚLIUS»»» 
FRISS
   
játék
Beküldési határidő: 14.07.21

Beküldési határidő: 14.07.24

Beküldési határidő: 14.07.26

Korábbi játékok nyertesei...

  2014-07-22 - Kedd   2014-07-23 - Szerda   2014-07-24 - Csütörtök   2014-07-25 - Péntek   2014-07-26 - Szombat
(c) 2003-2014 ANTROPOS.hu kulturális online magazin, az EpicMedia tagja.