2009. augusztus 30-szeptember 6.

Minden 25. ember meleg

„Jó dolog melegnek lenni, ha már muszáj” – ezzel a mondattal és a címben szereplő ténnyel nyitotta meg a vállaltan homoszexuális nyelvész-szépíró Nádasdy Ádám a 14. Budapest Pride-ot 30-án, amely nem csak egy tojásdobálásban kulmináló felvonulás, hanem egyhetes társadalmi-politikai vita- és bulisorozat.

Az eseményeket fel sem sorolnánk, annyi van, mindenki szemezgessen bátran a hivatalos honlapról: nemtől, kortól, sőt szexuális orientációtól függetlenül lehet beszélgetni, mozizni, önsegélyezni, a fasizmus ellen csöndesen demonstrálni, meleg családokkal barátkozni, open mic esten énekelni vagy stand up-olni, és így tovább.

A tetőpont persze a Meleg Méltóság Menet lesz, ha minden igaz, a tavalyihoz hasonló brutális, duplakordonos rohamrendőri őrizettel és a mellékutcákban habzó szájú antimelegekkel. A helyzetet jól jellemzi, hogy a washingtoni magyar nagykövet régi haverja, Whoopi Goldberg videóüzenete is – legyen bármilyen bátorító és pozitív – a szabadságjogokért való harcot, és nem az önfeledt bulizást domborította.

Mi azonban azt mondjuk: hagyja hidegen a kedves olvasót, hogy mire készül az ellentábor, menjen el, bulizza végig az Andrássy utat félelem nélkül, afterpartizzon a Corvintetőn, és úgy általában kezelje akként a meleg büszkeség hetét, ami eredetileg lenni akart: egy menő kulturális eseményként.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére