Nincs bocsánat!

Számtalan olyan kortársam van - közel harmincasok -, akik úgy gondolnak a Zöld Pardonra, mint a régi - tehát elmúlt - szép időkre. Rengetegen sopánkodnak körülöttem, hogy a Zöld Pardon milyen egy vacak hely lett, mert tele van tizenévesekkel, nagyon műanyag lett, és a DJ tíz nyár óta, ugyanabban a sorrendben játssza a trekkeket.

Tudom, hogy számtalan olyan kortársam van – közel harmincasok -, akik úgy gondolnak a Zöld Pardonra, mint a régi – tehát elmúlt – szép időkre. Rengetegen sopánkodnak körülöttem, hogy a Zöld Pardon milyen egy vacak hely lett, mert tele van tizenévesekkel, nagyon műanyag lett, és a DJ tíz nyár óta, ugyanabban a sorrendben játssza a trekkeket. Tíz év borzasztóan hosszú idő, és óriási felelőssége azoknak, akik ezt az egészet csinálják. Félelmetes lehet felelni, minden este több száz, alkalmanként több ezer emberért, és ezek közül ki tudja, hány tizennyolc éven aluliért. Amikor bejött a Zöld Kártya akciójuk, sokan beszélgettünk erről, és a végén mindenki, kivétel nélkül arra jutott, hogy ez egy jó dolog. Olyan “oké megbízom benned üzenet.” A mostani szezonban először a Magashegyi Underground koncertre merészkedtem le, úgy gondoltam óriási tömeg lesz – élő sztereotípia ZP-vel kapcsolatban -, de néhány százan voltunk csak, kényelmesen elücsörögtünk, volt asztalunk, pedig nem délután négykor mentünk le. Simán lehetett egyszerre társasági életet élni, aktív kommunikációt véghezvinni és élvezni a koncertet. Voltak nálam fiatalabbak, de idősebbek is.


Kattints a képre és nézz ZP nyitó fotókat!

Azt hiszem az nem rossz, ha van egy olyan hely a városban, ahol egy nagyon homogén közeg jöhet létre. Kicsit vissza lehet tekinteni, akár nosztalgiázni, de azt is megélhetjük, hogy valami olyan különlegessel találkozunk, hogy nem is számítottunk rá, de megihlet. A Zöld Pardon jó hely! És tényleg jobb, mint volt. Nem szerettem elviselni azt a porfelhőt, ami egy-egy táncolós nyári este ott keletkezett a lábainktól. Most már az egész területen palló van, nem szétesett, folyamatosan karbantartott hely. Valami eltörik kicserélik, látszik, hogy törődnek a hellyel. Nézzétek meg, a város többi ilyen pontját, mondjuk a Gödör Klub és környékét! Szétrúgott falak, utcakövek mindenütt, a deszkások mindent szétszednek, mert senki nincs, aki azt mondaná „korlátozd a tehetséged”, mert nem lehet máshol kibontakozni, hiszen nincsenek erre kialakított pályát. Bár azt hiszem, ha lennének is, akkor is az illegális ízesebb lenne. A Gödörnél senki nem figyel, csak használja a helyet, nincs beléptető rendszer, nincs vécés néni. Pedig kell, különben úgy viselkedünk, mint az állatok és mindent szétrombolunk, am szép. Legközelebb hétfőn StereoMc’s-re megyek, majd pénteken Takáts Eszter koncertre. Milyen két, egymástól távol álló stílus, igaz? Nos, ez is remek, hogy a ZP-ban, nagyon sok féle igény ki van szolgálva. Azt kell, hogy mondjam, hogy mint a legtöbb előítéletnek, a fentieknek sincs alapjuk.


Kattints a képre, és nézz Magashegyi Underground lemezbemutató @ ZP koncertfotókat!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére