Ilyen volt a tavaszi Budapest Fashion Week [FOTÓK!]

2015. április 15-16-17. Budapest Fashion Week @ PRLMNT beszámoló
Április 15-16-17-én tratották a 2015 tavaszi a Budapest Fashion Week-et. Beszámoló és FOTÓK!

A bájos hostessektől kapott pezsgőkkel a kezünkben neki is vágtunk az estének. Kellemes meglepetésként ért, hogy a Budapest Fashion Weeken nem kell többet várakozni, mint amennyi ideig egy-egy bemutató tart, a szünetekben pedig hétfőn Tóth Szabolcs szitárjátéka, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház és a Magma Tűzszínház táncosnőjének előadásával szórakoztatták a közönséget. Utóbbi fantasztikus jelmezeivel talán még egyes divatbemutatóknál is jobban elkápráztatott.

Az első este láthattuk a Kenguru keleti ihletésű, csupa szín darabjait, majdnem mindegyik ruhán indiai istenségekkel. Az idén már sokadszorra szereplő Tsoogo darabjainak többsége ugyan kifinomult, elegáns darabokként voltak beharangozva, és noha sok valóban szép darab volt, a nagyon csillogó, állatmintás vagy hatalmas tigrisfejekkel díszített darabok nem mind érték el az elegáns hatást. Marco Marosiuk haute couture darabjain látszott, hogy a fiatal tervező imádja a drámát, ezt viszont néha óriási masnikkal és fodrokkal igyekszik elérni. Tehetséges fiú, de a masnikat el kellene felejtenie, hogy szélesebb körök ízlését is ki tudja elégíteni. A Luxuria ruhái egyszerűen elegánsak és szerethetőek, bárki bátran választhatná az haute couture ruháikat, nem csalódna. A Pink Code vintage ruhái és kiegészítői egyszerűek és nagyszerűek voltak, egészen bátran bevállalhatják őket azok is, akik nem rajonganak kiemelkedően a retróért, gyönyörű darabokat láthattunk tőlük.

Természetesen említést kell tennünk róla, hogy az előtérben kiállításokat is megtekinthettünk, a személye kedvenceink Bartos Tímea táskái voltak.

2015.04.15. Budapest Fashion Week /1.nap @ PRLMNT / Fotó: IK/www.antropos.hu /// Több fotóért kattints a képre!

 

 

A második napon már kevésbé siettünk, ugyanis a bemutatók minden nap úgy fél óra csúszással kezdődtek, ami alatt bőven volt még időnk megtekinteni a kiállított csipkecsodákat, üvegékszereket vagy az utolsó napi, sajnos meglehetősen ízléstelenre sikeredett Albert Baruch fotókat.

A csütörtök egyértelműen a fénypontja volt a három napnak. A Kutyadolog design újrahasznosított ruhái igazán pozitív csalódást jelentettek, szerethetően eklektikus és jóval szélesebb réteg számára hordható darabok voltak, mint arra korábban számítottunk. A Patent mindennapi rohanós öltözetnek szánt plus size darabjai egyszerűek, de vidámak voltak, ismét példát kaptunk arra, hogy egy teltebb nő is hordhat színes darabokat. A Pi Style ruhái szintén egyszerűek és széles körben használhatóak voltak, napjaink fiatal férfiainak jellegzetes öltözködési stílusában. Itt viszont ki kell emelnünk, hogy egyik-másik modelljük nem igazán viselkedett profin.

2015.04.16. Budapest Fashion Week /2.nap @ PRLMNT / Fotó: IK/www.antropos.hu /// Több fotóért kattints a képre!

Hecendorfer Tímea bemutatójának különlegessége a ruhák mellett a profi sminkes és fodrász munkában rejlett – nem, nem a diákszínjátszós színvonalú előadásban. A rengeteg virág, a tavasz vidám hangulata és a hatalmas fejdíszek varázslatosak voltak. A Caunca indiai kultúra ihlette kollekciója két részből állt, az első felében egy gyönyörű vöröses mandalás anyagot használt a hétköznapiként beharangozott, bár inkább esti viseletekhez, a második felében hat csakrának megfelelő estélyit láthattunk, ezeken nagyon erősen domináltak az adott csakrák színei, csak hiányoltuk belőle a gyökércsakra barnáját, ugyanis nem hat, hanem hét csakra van.

 

A pénteki nap egyből a nap, sőt szerintem a hét legnagyobb durranásával kezdődött, Marija Sabic szerb tervezőnő elképesztően szép és kifinomult haute couture darabjaival. Anni Pastor szeret sok textúrát keverni, a selyem, bőr, szőrme és porcelán találkozásából pedig a mi ízlésünknek egy kicsit túl retró hangulat született. A Cocoon fehérneműi édesek, romantikusak és nagyon szerethetőek voltak. Az Orenda egy ősi bolgár szó, mely a pozitív energiákat és egyáltalán azt jelképezi, ami jó a világban, ennek jegyében születnek az egyébként nagyon vagány tervezőnő kollekciói, a tavaszi napsütés vidám hangulata tükröződött minden ruháján, nagyon szerethető kollekciót láthattunk tőle. Az Anwaryan tervezőnői az örök nőnek terveznek, beharangozójuk szerint kollekciójukat az ötvenes évek Amerikájának és Olaszországának pozitív mentalitása inspirálta, de erősen látszottak rajtuk a muszlim gyökerek is, jó volt látni azt, hogy lehet egy nő úgy is szép és stílusos, ha a teste nagy része el van takarva.

2015.04.17. Budapest Fashion Week /3 .nap @ PRLMNT / Fotó: IK/www.antropos.hu /// Több fotóért kattints a képre!

 

Ezen az estén egyébként Wolf Kati és Mujahid Zoli produkcióit láthattuk a bemutatók között, ezek sajnos kevésbé voltak mindenki számára élvezhetőek, mint az előző napok tűztáncosa vagy a Passed zenéje.

 

Remek napokat tölthettünk a PRLMNT-ben, ezeken az érdekes, de sokszor erősen csak egy-egy rétegnek szóló bemutatókon, biztos, hogy ősszel is jövünk. Habár ez meglehetősen szokatlan, külön öröm volt látni, hogy energiát fektetnek az üresjáratok kiküszöbölésére, hogy két bemutató között sem kell unatkoznia a közönségnek, ha kevesebb csúszással indultak volna az esték, még elégedettebbek lettünk volna.

A tervezőkről további információkat a Budapest Fashion Week facebook oldalán vagy korábbi cikkünkben olvashattok.

Kapcsolódó cikkek:
Újra itt a Budapest Fashion Week Azoknak akik Április 15. és 17. között ellátogatnak a PRLMNT-ben rendezett idei tavaszi Budapest Fashion Weekre, garantáltan egyedi élményben lesz részük.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére