Hol igyak? A pesti bulinegyedben! /1.

Romkocsmák, kávézók, bárok
Aki picit is ismerős Budapest éjszakai életében, annak valószínűleg nem kell bemutatni a pár év alatt szinte a semmiből kinőtt, hatalmas bulinegyedet, ami a VII. kerületet színesíti. Az ott található rengeteg szórakozóhely és kocsma közül szemezgettünk, főként a Kazinczy és Dob utcára szorítkozva. Célunk az volt, hogy kicsit jobban megismertessük a környékkel azokat is, akik életéből eddig valami érthetetlen oknál fogva kimaradt a néhány helyszín.

1 | 2 | 3

Illegál Pub (Kazinczy utca 4.)
Ne ijedjen meg senki, a neve ellenére a pubban mindenki legálisan fogyaszthatja az alkoholt, amihez egyébként az egész környéket figyelembe véve, meglehetősen baráti áron juthatunk hozzá. Például egy korsó Arany Ászokért – egy majdnem egész hetes akció keretében – csak 360 Ft-ot kell fizetnünk. Üveges sörök szintén barátiak, a borok 1 dl-es kiadásban már 160 forintért kaphatók.
Maga a hely egyébként nagyon hangulatos, bár inkább egy kocsmatúra első megállójaként funkcionálhat igazán, mintsem egy egész estés szórakozás helyszíneként. Ez részben az utca elején található elhelyezkedésének, részben pedig belső elrendezésének köszönhető. Viszonylag kevés hely van, a fenti szint látogatásomkor ráadásul le is volt zárva. Amúgy nagyon kényelmes székek, még kényelmesebb kanapé, és egy barátságos dolgozószobához hasonlító, a fő tértől elzártabb kis helyiség várja az inni vágyókat. A hangfalból olyan igazi, nehezen behatárolható háttérzene szól, míg be nem kerül a Supernem összes CD, amit kifejezetten szeretnek az itt dolgozók.

http://antropos.hu/data/7811/2.jpg

Kirakat (Kazinczy utca 3.)
Bár sok kocsma törekszik arra, hogy a neve visszaadja maga a hely hangulatát is, ez azonban kevésnek sikerül annyira mint a Kirakatnak. Ha bent üldögélsz, akkor is úgy érzed, hogy tulajdonképpen az utcán vagy, hiszen az óriási üvegkirakatokon keresztül minden tökéletesen látható, ami kint történik. A Kirakat abból a szempontból különleges a Kazinczy utcában, hogy az itt található kocsmák nagy részével ellentétben, egyáltalán nem törekszik a régi, rom-feelingre. Modern, letisztult stílust áraszt magából a hely, erre pedig rátesz még egy lapáttal az elektro-swing használata, mint háttérzene. Vannak hagyományos asztalok és székek is, de az igazán jó móka az, ha a megemelt ülőalkalmatosságokat használjuk.
Itt még mindig kedvesebb árak vannak, bár a 390 Ft-os Kozel éppen elfogyott amikor én próbálkoztam volna a kipróbálásával. Amúgy ha szerencsétek van, akkor óriás lábakon egyensúlyozó bohócok és gyönyörű lányok próbálnak majd beinvitálni a helyre, olyan ígéretekkel, hogy a Kirakatban található a leghidegebb sör. Tényleg hideg volt mondjuk.

http://antropos.hu/data/7811/3.jpg
  

El Rapido Grill & tequila Bár (Kazinczy utca 10.)
A mexikói gasztronómia szerelmesei sem távoznak majd lefelé görbülő szájjal a Kazinczy utcából. Nem csak az óriási tequila választékban bízhatnak a betévedők, hanem a kiváló burritók, tacók és egyéb latin-amerikai ételek ízvilágában is. Utóbbiak amúgy mindig frissen, forró grill-lapon készülnek, a vendégek szeme láttára.
Az árak barátiak, Tacóhoz például már 490 Ft-ért is juthatunk, de ez csak a grillező vonal, ha „hagyományosabb” ízekre vágyunk, ehetünk palacsintát már 200 Ft-ért, vagy tejberizst 300 ft-ért. Tequilák 2 cl-es kivitelben 300 forinttól kezdve egészen 940 forintig kaphatók.
De a szokásos kocsmai és büfé-jellegű szolgáltatásokban még nem merül ki a hely kínálata: egyfajta delikát is egyben, ahol mi magunk is megvásárolhatjuk az alapanyagokat egy otthoni vacsorakészítéshez, illetve ha lebaktatunk a bár alaksorába, olyan, mintha egy antik boltba csöppentünk volna, ami tele van rég elfeledett, de máig értékes kincsekkel.
Maga a bár kialakítása, bútorai is árasztják magukból a mexikói hangulatot, így aki mindig is szeretett volna ellátogatni Közép-Amerikába, de sosem volt pénze a repülőjegyre, az mindenképpen tegyen egy kísérletet az El Rapidóval.
www.facebook.com/El.Rapido.Grill.Tequila

http://antropos.hu/data/7811/4.jpg

Szimpla kert
(Kazinczy utca 14.)
Elérkeztünk ahhoz a helyhez, amit az emberek döntő többségének már nem kell bemutatni, annak a pár személynek akik viszont nem voltak még itt, nagyon is. A Szimplának nem szabad kimaradnia senki életéből, és ezt nem azért mondom, mert annyira elfogult lennék a romkocsma irányába. Egyszerűen maga a hely hangulata, jelensége miatt mondom. A Szimpla tipikus romkocsma, telefirkált, összerajzolt, szétfestett falakkal, antik bútorokkal, szétesőfélben lévő, de soha szét nem eső székekkel, szétmatricázott mosdókkal. A hatalmas káosz ne tévesszen meg senkit: a dekoráció hatalmas odafigyeléssel és precizitással lett elkészítve. Van itt kertmozi is, élő zenét játszó DJ, rengeteg külföldi, növények, kiváló-kiváló barna sör, nyáron pedig még döglesztő meleg is.
Korsó sörök 500 Ft-tól kezdődnek, a rövidek 600 és 800 Ft között vannak. Tudni kell, hogy a Szimpla mindig tele van, ennek ellenére rengeteg a hely mert rendkívül tágas, nagyon sok, egymástól elválasztott helységgel rendelkezik, szóval bármikor betévedhetünk akár nagyobb társaságokkal is.

www.facebook.com/szimplakert

http://antropos.hu/data/7811/5.jpg

Kazimír Bisztró (Kazinczy utca 34.)
Már a hely nevéből is adódik, hogy itt bizony legalább olyan fontos szerepet kapnak az ételek, mint az italok. A Bisztró reggeli, déli étlapokkal, a chef ajánlatával, valamint ínycsiklandó heti menükkel várja a betérő vendégeket, de természetesen az is jó helyen lesz a Kazimírban, aki csak egy kis szíverősító erejéig szeretne betérni.
A fél literes csapolt sörök 480 forinttól kezdődnek, a sort pedig a Hoegaarden zárja 720 forintért. Rengetegféle bor is van, egy deci 360 forinttól 640 forintig vásárolható.
Már az ételek és italok is megadnák a kellő hangulatot, ám a Kazimír emellett rendszeres táncestekkel, zenei előadásokkal várja vendégeit. Így aki szeretné magából kiizzadni az alkoholt, vagy leadni a tányér mellől felvett kilókat, ám inkább a visszafogottabb zenéket kedveli, annak az egyik legjobb választás a Kazimír.

www.facebook.com/kazimirhaz

http://antropos.hu/data/7811/6.jpg

Doblo Bor & Bár (Dob utca 20.)
Kezdjük az elején, az invitáló lány itt volt a legcsinosabb és legkedvesebb az összes környékbeli, hasonló munkát végző hölgyemény közül. Szintén pluszpont, hogy ingyen kóstolhatunk bort, (vagy limonádét, de hát ki megy bulinegyedbe limonádét inni…) ami nagyon finom volt, és ez az egyik ismérve is a helynek. A borok, pálinkák nagyon finomak, inkább ezekért jár ide az ember, nem pedig a sörért.
Ami viszont drága, főleg az üveges, ráadásul az olcsóbb, csapolt változat ottlétünkkor nem volt kapható, mert a csapoló rendszer elromlott. A bár meglehetősen sötét, de nagyon hangulatos, előkelő és csendes. Belseje főként téglákból van kirakva, a falakat pedig rengeteg boros- és sörösüveg díszíti, szépen összeszedve. A muzsikáról is leginkább az mondható el, ami a helyről magáról: komoly, elegáns, de ez egy percig sem csap át modorosságba.

http://antropos.hu/data/7811/7.jpg

Méter (Dob utca 31.)
Ez a hely sem véletlenül kapta azt a nevet, amit. Itt is vannak kedves invitáló lánykák akik a méteres sörök, borok, koktélok (és szendvicsek, mert azt is méterben mérik) ötletével próbálják beinvitálni a leendő vendégeket.
Természetesen egyke italok rendelésére is van lehetőségünk, a legolcsóbb sör korsója 520, métere pedig 2790 Ft. Egy méterbe 10 darab ital tartozik, amit nagyjából nyolc áráért kapunk meg, így az ajánlat mindenképpen megéri.
Kis feketepont, hogy a kiszolgálásra elég sokat kellett várni amikor itt voltunk, és annak sem fog túlzottan tetszeni a hely, aki szereti a nyugit. Ugyan a bár hatalmas belső térrel rendelkezik, a helyszín külső, terasz-szerű részén nagyjából fél méterenként gyülekeztek az asztalok, amik egyébként szinte mind tele voltak nagyobb társaságokkal. Mivel közvetlenül az út mellett találhatók az ülőhelyek, ezért az elhaladó tömeg és az éppen parkolgató autók is rátesznek még egy lapáttal a hangzavarra. A hely egyébként meglehetősen új, fél éve nyitott nagyjából.

http://antropos.hu/data/7811/9.jpg
  

Lokál (Dob utca 18.)
A Dob utca 18 szám alatt található a Lokál bár, amit sokan Budapest egyik legjobb szórakozóhelyének tartanak. Bár nyilván megvan mindenkinek a maga kedvence, a Lokált nem igazán lehet nem szeretni. Nagyon tágas, barátságos helyről van szó, ami természetes levegőellátásban is gazdag, hiszen a bár legnagyobb része a szabad ég alatt, egy házak falai övezte kertben található. Mindenféle színben pompázó izzókkal felszerelt fák teszik különlegessé, főleg esténként ezt a helyet. A kényelem szintén elsődleges szempont a Lokálban minden ülőhely kiváló. Zenés, éneklős események szinte mindig vannak, de aki csak egy nyugodt kikapcsolódásra vágyik, az is remekül fogja érezni magát.
Korsó sörök 420 forinttól, borok 240 forinttól vásárolhatóak.

http://antropos.hu/data/7811/8.jpg

 

1 – Hol igyak? 1. rész / Kazinczy egyik fele és Dob utca

2 – Hol igyak? 2. rész / Kazinczy utca másik fele

3 – Hol igyak? 3. rész / A Gozsdu udvart végigjártuk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére