Társalgó: Kávéház, ami összehozza az embereket

Tündéri belvárosi kávézó, ahol finom kávék és teák mellett, paleo süteményekkel is várnak...
Társalgó: Kávéház, ami összehozza az embereket
Térkép betöltése...
VI., Dalszínház utca 10. fsz. 5
Budapest

Egy tündéri kis belvárosi kávézót mutatunk be most nektek, a Társalgót, ahol nem csak különlegesen finom kávék és teák várnak benneteket, hanem szendvicsek és isteni finom paleo sütemények is. Az üzletvezető-tulajdonossal, Horváth Viktóriával beszélgettünk egy csodás kávé mellett.

2014-ben találtunk rá erre az üzlethelyiségre itt, a Dalszínház utca 10. alatt, akkor már régóta üresen állt. Jó pár helyet megnéztünk előtte, míg megtaláltuk a tökéletes helyszínt. Megfogott bennünket a különleges atmoszférájú hely, az Operaház közelsége, a patinás környezet és a macskaköves utcácska. Egy pici, aranyos kávézót akartunk, ezért választottuk ezt a helyet. Végül 2014. novemberében nyitottunk meg. Előadás előtt vagy után szívesen betérnek az emberek egy kávéra vagy egy finom sütire.

Nem ilyennek képzeltük el először a Társalgót – folytatta Viktória -, teljesen más színeket és stílust terveztünk, ám a belsőépítészünk, aki nagyon értette a dolgát, meggyőzött minket,és elvetettük a konzervatívabb elképzelésinket. Az ő ízlését dicséri a dizájn. Nekem legjobban a falfestés tetszik, a srác és a csajok így együtt.

A Társalgó kávézó a tulajdonosok önmegvalósítása. Nagyon szeretik a kávézók hangulatát, sokat jártak kávéházakba és beleszerettek ebbe a világba mind a ketten. A kávé képes arra, hogy összehozza az embereket, és persze a hely maga is. Ez a filozófiájuk, ha lenne, de direkt nem gyártottak mögé semmi ilyesmit, csak annyi volt az elképzelésük, hogy csináljanak egy kávézót, mert kávézni jó. És úgy látjuk elég jól sikerült.

Fotó: Társalgó

Fotó: Társalgó

 

Hogy honnan szerzik be a kávét, arról így mesélt a tulajdonos:

Rengeteget kóstolgattunk, míg megtaláltuk azt a céget, aki mellett végül letettük a voksunkat. A Varesinát választottuk. Ők elláttak minket kávégéppel, sőt őrlővel is (ez a daráló hivatalos neve). Az olasz Varese városkában pörkölik egy kis üzemben, és mivel voltunk barista tanfolyamon is, onnan tudjuk, mennyire meghatározó a pörkölés a kávé esetében. Nagyon elégedettek vagyunk vele, a vendégeknek pedig mindenképpen szerettünk volna jó minőséget nyújtani.

A teák esetében egy nagyon jó minőségű Teahouse Exclusives filteres teát választották – bizonyíthatjuk, hogy tényleg nagyon finom.

Fotó: Társalgó

Fotó: Társalgó

 

Süteményüket a Zila cukrászdából, a paleo sütiket a Primus Manufaktúrától hozzák. Érdemes érte betérni. Ezek a termékek nem tartalmaznak sem lisztet, sem tejterméket, egyes darabokban még tojás sincs. Jellemzően magliszből, kókuszlisztből, kókuszzsírból és kókusztejszínből készülnek. Az édesítést gyümölcs sűrítményekkel, nyírfacukorral vagy eritrittel oldják meg. Minden darabnak ki van számolva a kalóriaértéke, pontosan rögzítve van, miből mennyi grammot tartalmaz, és aki nagyon számolja a kalóriákat, az megkérdezheti a számokat.

A kínálatukból nem hiányzik a tartalmasabb étel sem, a Tramezzini szendvicseit árulják, amik nagyon finomak. Az esti buli előtt érdemes betérni és finom koktélokat, pálinkákat, vagy borokat kóstolni.

Nyáron egy kis terasszal várnak, olyankor majdnem mindenki kint ül és élvezi az Dalszínház utca különleges hangulatát.

 

<
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
Fotó: Társalgó
>

Jövőbeli események

  • Nincs esemény ezen a helyszínen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére