Szemben a Fővám téri vásárcsarnokkal van egy hely, egy cseppnyi Párizs, az igazán különleges és egyedi hangulatú Amber’s Café. Most elmondjuk, mitől kuriózum ez a hely!
Letisztult, ízléses vonalvezetés jellemzi az enteriőrt, nyugtató, jól harmonizáló színekkel. A nap bármely szakában megfelelő kiegészítője, hisz reggeltől estig jóllakhat itt a gasztróbúvár vagy akár a fáradt vándor: a reggeli „kávé és croissant”-tól kezdve az igazi, hamisítatlan bisztró ebéden át az este utolsó fröccséig vagy kézműves söréig.
Amber’s-ék nem kamuznak neked: semmi adalékanyag, semmi ízfokozó, vagy hozzáadott térfogatnövelő, csak finom ételek a maguk nagyszerűségében!
Teodorovics Györgyöt, az Amber’s üzletvezetőjét kértük meg, mesélje el nekünk, mikor és miért nyitott a hely:
Ez év júliusa óta vagyunk nyitva. A fő szempont az volt, hogy olyan helyet találjunk, ami idegenforgalmilag kiemelt, tehát a magyar vendégek mellett a külföldi látogatókra is számítunk. Ez egy nagyon frekventált helyszín, de mi az év 12 hónapjával számolunk, és ugyanúgy számítunk a helyi lakosokra, az itt dolgozókra, mint a turistákra. Pontosan ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy az esetleges túlárazott termékekkel elriasszunk bárkit is, hiszen mi hosszútávon gondolkozunk. Reméljük, hogy ez az első, de nem az utolsó üzletünk.
Szépen kialakított a kávézó minden egyes összetevője, több mint egy évig keresték a megfelelő helyszínt, az itt dolgozó cukrászokat és a pékeket is gondosan válogatták össze.
A bisztró részleg kínálatát Serényi Zsolt séf rakta össze, miután meghallgatta a tulajdonosok sajátos elképzeléseit. Így megtalálható az étlapon többféle krémleves mellett a hideg és meleg szendvicsek, valamint természetesen a saláták is, melyek közül kiemelkedik a füstölt lazacos, ezt volt szerencsénk megkóstolni. A brie sajtos szendvics, amiben nem tudom pontosan mi volt, de nagyon nehéz volt abbahagyni a baguette másik végénél.
Tehát alapvetően „franciás” az étlap, ami annyit jelent, hogy igyekeztek egy autentikus vonal mentén haladni, és minden termék eredeti francia receptúra alapján készül – persze azért kicsit átformálva saját ízlésvilágukra.
Fotó: facebook.com/ambersbudapest
Egészen meglepő fordulat, de az Amber’s nem előre gyártott és fagyasztott késztermékekkel dolgozik, hanem külön cukrászüzemmel és pékséggel rendelkezik! Sőt, miután a pékség vezetője megálmodta, milyen alapanyaggal kíván dolgozni, a kívánt minőségű lisztet legyártatják egy hazai kis malommal, támogatva ezzel a magyarországi kisvállalkozásokat.
Az üzletvezetők vallják: mivel nem érthetnek ők sem minden termékcsoporthoz, ezért ahhoz, hogy magas minőségű készítményekkel tudjanak szolgálni, a legnevesebb hazai szakemberekkel, cukrászokkal és baristákkal dolgoztak együtt a kínálaton. Minden termék rendkívül átgondolt, megalkotását hosszas mérlegelés előzte meg.
A nap végén ugyanolyan minőségű és ugyanazt a mennyiségű árut prezentálják, mint reggel!
Tényleg elképesztő a választék reggeltől estig. A pisztácia szelet kötelező elem minden idelátogatónak – mi is imádtuk!
Megközelítés: A Vásárcsarnok szomszédságában a Váci utca végén. Megközelíthetőek vagyunk a 4-es metróval, 2-es, 47-es és a 49-es villamossal.
A megállótól 1-2 perc sétára.NYITVA TARTÁS: Hétfő-Vasárnap: 8-21h
Bővebb információk: www.ambers.hu
Jövőbeli események
- Nincs esemény ezen a helyszínen
Hozzászólások