Tisza Kata:

Reváns

{Ulpius}
Ha Tisza Katával barátnők lennénk és könyvében leírtakat nekem mesélné el, akkor biztos leállítanám egy pillanatra, és azt mondanám: -Kati, lassan a testtel! Úgy pörögsz, mint egy búgócsiga, egy szavadat sem éretem. Kezd előröl! Most melyik pasi tetszik az épp aktuális öt közül?

A könyv egyes fejezetei különböző férfitípusokat vonultat fel, mintha az állatkertben járnánk. -Igen, az ott a kacsaszerű hátsófelével a főszerkesztők főszerkesztője.. – Ott, a másik oldalon a hiú író, de néhány perc múlva láthatjuk a szerencsétlen asztmás színészt is.
A félfikciós írás történetei valószínűtlen lánccá állnak össze, melyet az olvasó képzelete fűz eggyé. A kialakult kör középpontjában Kata áll, a férfiakat-médiát-Budapestet megismerni akaró lány, aki kellő öniróniával és hozzáillő humorral oldja a témából adódó feszültséget.
A sorokból küzdelem olvasható ki; Kata küzd önmagával, grófi származásával, jólneveltségével, erkölcseivel, míg az őt körülvevő, nyálkás, csápjait felé nyújtogató pesti világ magáévá akarja tenni. Kata csillogó tekintettel olykor kíváncsian néz bele idegen férfiak nadrágjába, máskor félénk kislánnyá változva húzza el kezét, és takarja el szemérmesen szemét. Naiv ösztönlény, aki keresi magát, keresi helyét ebben a városban, a magyar médiában, a férfiak ágyában.
-Egy kötetben ennyi férfit még senki nem alázott meg.- mondja róla a kiadó. A fiatal lány gúnyosan megértő az esdendő, öntelt, nárcisztikus férfiakkal, miközben érzi, hogy ezek az emberek csak lépcsőfokok valami nagyobb, szebb, igazibb felé. A könyv jó, de nem attól amiről, hanem attól, ahogyan szól.
Tisza Kata neve még kissé ismeretlenül cseng, bár az M1-en futott Kell egy pasi című műsorban Gianni partnereként láthatta a közönség. Korábban a szerzőtől megjelent a Pesti Kínálat c. novellásgyűjtemény.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Irodalom

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére