Éjszakai járat

Red eye
Wes Craven a Sikoly trilógia alkotója, visszatért. A forgatókönyv és az alaptörténet írója: Carl Ellsworth. A sztori elképesztően eredeti, amit már az előzetes alapján is le lehet szűrni. Aztán persze jönnek a csalódások...

Rendező: Wes Craven
Szereplők: Rachel McAdams,
Cillian Murphy, Brian Cox, Kyle Gallner
Amber Mead, Brittany Oaks
Forgalmazó: UIP-Dunafilm

Minden szépen és jól kezdődik. Az első 20 perc alapján még egy romantikus szerelmi-történet is kialakulhatna a filmből.
Lisa Reisert (Rachel McAdams), elismert személy a hotelek világában, éppen fontos utazásra indul Miami-ba az "éjszaki járaton", ami a rossz idő miatt később indul az előírtnál. Közben folyton csörög a bunkofonja, vagy munkaügyben intézkedik, vagy az apjával beszél, aki éppenséggel Miamiba lakik. A nagy várakozásba és zűrzavarba, összeismerkedik Jackson Rippnerrel (Cilian Murphy – Batman: Kezdődik) akivel eldiskurálgat, sőt még mintha vibrálna is körülöttük a levegő.
Elérkezik a felszállás pillanata, és mit ad Isten, egymás mellé szól a jegyük. Mivel hosszú út áll előttük, tovább folytatják a beszélgetés. Ez ártatlan dolognak tűnik, de amint Lisa elkezd érdeklődni Jackson munkája iránt, kiderül az igazság. Jackson, Lisa miatt van az éjszakai járaton, méghozzá azért, hogy megkérje egy kis szívességre. Lisának át kell tennie az amerikai védelmi miniszter előre lefoglalt szobáját egy másik lakosztályba ami a tengerre néz. Ha nem teljesíti mire a gép leszáll Miamiba akkor az apja nem fog kimenni elé a reptérre, mert már a ravatalozóba fog feküdni. Lisának két választása van, vagy átrakja a kért lakosztályba a minisztert, aki ebben az esetben családjával együtt terrortámadás áldozata lesz és akkor apunak fel se fog tűnni semmi, vagy nem teszi meg és akkor fel fog.
De Lisa nagyon okos és talpraesett lány :) és megpróbálja ugy intézni a dolgokat, hogy senkinek ne essen bántódása. Ez nem bizonyul könnyű feladatnak, pláne egy repülőgépen.
Ahogy egyre inkább közeledünk a végkifejlet felé, úgy lesz egyre viccesebb a film, ami csak azért probléma, mert nem ez lenne a célja. Egyszerűen nevetséges, hogy a profi és magabiztos Jackson Rippner mennyit tud bénázni és kicsit az is, hogy az irreálisan "bátor" Lisa Reisert, hogy kommandózza magát körbe egész Miamin, megmentve mindenkit, sőt még a rosszfiúkkal is elbánik. Ilyen feleség kell nekem ;)
Egy szó mint 100, remek ötlet, elégséges kivitelezésben. Ilyen tényleg csak Hollywoodban van. Jó szórakozást mindenkinknek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére