Kész cirkusz

Túróstáska
Táskából van sokféle: fekete, és fehér, kicsi és nagy is. Van, ami műanyag, van, ami bőr. És van túrós is. De ha az mellesleg még számzáras is, és a "túrón" kívül tartalmaz különféle pikáns fényképeket, és egy kéjgáz-palackot is; a helyzetet bonyolítandó pedig néhány golfütős gengszter meglovasítja, akkor az érintettek erősen túrós, vagyis kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Szerencsénkre minden gonosz útja a békási lakótelepre vezet, így a már bejáratott balfácán triászunk, a "Tesók" (Schmied Zoltán, Welker Gábor, Elek Ferenc) húzhatnak ki bennünket a képtelen szituációkból.

Rendezte: Dyga Zsombor
Operatőr: Horváth Árpád
Zene: Uptown Fellaz
Főszereplők:
Welker Gábor, Schmied Zoltán
Elek Ferenc, Udvaros Dorottya
Scherer Péter, Ónódi Eszter
Csuja Imre, Görög László, Tóth József
Forgalmazza: Budapest Film

Guy Ritchie vagy Tarantino nyomdokaiban persze minden nagyon szép, nagyon jó, és főleg nagyon vicces (legalábbis kellene lennie), de egyáltalán nem számít újdonságnak – itthon pl. az Argó is megelőzte ebben Dyga Zsombor filmjét. Vagy a Tesó – a rendező előző filmje – a hazai (de csak a hazai) filmpiacon legalább még frissnek számított.
A Kész Cirkusz jeleneteinek többsége erősen reklámfilmes, pörgős lett, a milliónyi gyors vágásnak köszönhetően; amikkel sajnos még mindig nem lehet leplezni a hibák kínosabbjait.
Ugyanis néhol elég nagy probléma tud lenni, ha a mozinéző kínjában csak feszeng, amikor az 5 éves terv szerint a padlón kéne fetrengenie. Például Scherer Péter (szegény) WC-papír nemtalálós jelenetét háromszor is meggondolhatták volna, mielőtt belekerül a filmbe.
Legalább Csuja Imre a törvény Volgás kétbalkezeként és Elek Ferenc a focidrukker sírásóként üdítő lehet számunkra.
Udvaros Dorottya magabiztos a kivénhedt, milliomos nimfomán nőt alakítva, viszont amikor Schmied Zoltán dobolni próbál egy írógépen… nos, ha manírról beszélünk ez az egyik mintapéldánya, és sajnos sokszor ez jellemzi a párbeszédeket; mivel hiába hat valami jól leírva, ha azt a színészek eljátszva csak suta, erőltetett jeleneteket képesek kihámozni belőle. Az ilyen esetek fel nem ismerése pedig a rendező számlájára írható.
Sok a kölcsönvétel is: stílus és szövegbeli; azért vigaszként legalább érződik az igyekezet, hogy megmutassuk itthon is: milyen egy pörgős, képtelen vígjáték-akciófilm, magyaros beöntéssel. Hiszen egy hasmenés miatt lemaradni a Fradi elleni magyar Kupa-meccsről… ilyenkor tényleg elgondolkozik az ember, hogy esetleg valaki odafenn végzetes hibának tartotta a világrajöttét.

Fesztiválszereplések:
2005 – Koszalin DEBUT Filmfesztivál (versenyben)
2005 – Shanghaj Nemzetközi Filmfesztivál

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére