Lena, lány a szomszédból

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány Hannoverben, aki úgy döntött énekesnő lesz. Ez a lány, pedig gondolt egyet és jelentkezett az Eurovíziós Dalfesztiválra, amelyet végül meg is nyert.

Lena Meyer-Landrut története annyira mesébe illő, hogy szinte már hihetetlen. A frissen érettségizett lány még mindig elképesztőnek tartja, hogy ekkora karrier áll előtte, melyet puszta szerencséjének és istenadta tehetségének köszönhet. A versenyre titokban jelentkezett, hiszen nem akarta, hogy barátai rajta viccelődjenek, amíg nem válik komollyá a dolog. De komollyá vált, olyannyira, hogy Lena nemcsak megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált a Satellite című dallal, hanem június 7-én meg is jelent bemutatkozó albuma „My Casette Player” címmel.

A 19 éves lány nem gondolta volna, hogy szinte nulla zenei képzettséggel képes lesz ekkorát tarolni, plusz 28 év után ismét győzelemhez juttatni Németországot; de a zsűrit kétség kívül lenyűgözte Lena egyénisége és csiszolatlan gyémánthoz hasonló nagyszerű tehetsége. Bevallom számomra a legnagyobb pozitívum a lánnyal szemben az, hogy zeneileg mennyire nyitott, hiszen ha felcsapnánk a playlistet, mely Lena kedvenc számait tartalmazza, találnánk ott Yann Tiersent, Eryka Badhut vagy akár Trentemøllert is, ezzel bizonyítja a hölgyemény, hogy őt bizony nem kéne beskatulyázni egy stílusba.

Meglehet, hogy minden kétséget kizáróan egy valódi egyéniséggel állunk szemben, ez nem jelenti azt, hogy neki nem volt szüksége egy jó stylistra, fodrászra és egyéb segédekre, hogy megjelenését és zenei művét olyanná alakíthassák, mely megfelel a mai zenei piacnak. A My Casette Player a sokak által ismert Stefan Raab segedelmével született meg, aki nem csak producere volt az albumnak, hanem a szövegírásban is kivette a részét. Stefan és Lena művei mellett felcsendül az albumon Jason Mraz által íródott Mr.Curiosity és Adele, My Same című alkotása is. Az első szám természetesen a már rongyosra hallgathatott Satellite, melyet a szerzőpáros Julie Frost és Joe Gordon bár nem akart senkinek sem odaadni, de Lena lehengerlő egyénisége meggyőzte őket arról, hogy ő az, aki érdemes e dal előadására, mégpedig azért, mert hozzáadja karizmájával azt a szükséges pluszt a számhoz, mellyel a bombasiker garantált. Meg is lett az a bizonyos siker, hiszen Lena Meyer-Landrut rekordot döntött Németországban, azzal, hogy Satellite című száma az összes ismert letöltő portál Nr.1-ja lett roppant rövid idő alatt.

A sikerek ellenére a leányzó nem vált egoistává, hanem két lábbal a földön jár, és hiába a stylist, meg az új stílus, ő pont olyan, mint egy lány a szomszédból, leszámítva persze hihetetlen hangját.

A jó promó és elképesztő tehetség ellenére szerintem az album eléggé egysíkúra sikeredett, kissé olyan mintha egy számot hallgatna az ember egy egész lemezen keresztül. Bár Stefan Raab mindent megtett, hogy felkarolja a lányt, szerintem többet kellett volna koncentrálni a dalszövegekre is, amelyek már-már egy óvodás daloskönyvecske szövegeire hajaznak. Oké, hogy fiatal a leányzó, de azért annyira nem, hogy méhecskékről és hernyócskákról énekeljen, na meg arról, hogy vajon ki nyúlhatta le a kedvenc magnóját…

Első hallásra kicsit Kate Nashre hasonlít a stílusa, de nem kellene elfelejteni, hogy Kate se kifejezetten tarol új lemezével. Mindent összevetve szerintem kétség sem férhet ahhoz, hogy tehetséges Lena Meyer-Landrut, de én a helyében más irányba indulnék el, elvégre nem egy tehetséget láttunk már elsüllyedni egy rosszul összehozott album miatt…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Partyfotó

  • BALATON SOUND 2017: a legtöbb világsztár [FOTÓK!]

    A tavalyi, jubileumi év rekordját megközelítő, 154 ezer fős látogatószámmal zárt az idei Balaton Sound. NÉZZ PARTYFOTÓKAT!

  • Ilyen volt a VOLT 2016-ban! [FOTÓK!]

    Ott voltál de nem emlékszel? Megnéznéd mások hogyan buliztak Sopronban? NÉZZ VOLT fesztivál PARTYFOTÓKAT!

  • SZIGET 2015: Partyfotók!

    Ott voltál? Nem voltál? Nem emlékszel? KATTINTS SZIGET 2015 fotókért!

  • Gerilla művészet

    A nyugati társadalmakban a ’80-as és ’90-es években kezdett helyet követelni magának az úgynevezett street art, a kiforrott, de sémák közé beszorított képzőművészetek között. A kezdeményezés a fiatalok nyelvét beszélte, így gyorsan berobbant a köztudatba. Az utcai aktivizmus provokatív és szellemes, de a rendszer még mindig huligánok eszközeként tartja számon. Hazánkba kis késéssel jutott el, így az avatatlan szemek, avagy a publikum egyelőre nagy előszeretettel veszi egy kalap alá a tagekkel és graffitikkel. Hibásan.

  • Laza…

    Végül a Scissor Sisters-t is elérte az a végzet, amit a Ta-Dah megjelenésekor már sejtettünk: ők is egy lesznek a sok egydalos bandából. A Night Work ugyanis az év legérdektelenebb albuma.

  • Vadászok vadásznak a vadászokra

    Robert Rodriguez, Antal Nimród, Adrian Brody, Danny Trejo és a híres-hírhedt Ragadozó egy filmben. Vajon melyik elvetemült mozifanatikus nem nyalná meg a szája szélét eme prominens lista olvasatán? Kemény beszólások, rengeteg akció, egy fegyveres csaj, és a vadászat izgalma. Mozikban a Predators.

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére