Umbo&Balatz: Disco Thing

Régi harcosok már a fiúk, és nem csak a görögországi Timewarp égisze alatt színesítik a nu-funk érát kedvelők perceit, hanem olyan mérföldőnek számító kiadónál is hallattak már magukról, mint az igencsak felkapott GoodGroove Records.

Jó szokásukat most is megtarották, és mint mindig, ezúttal is tartogatnak meglepetéseket. Legfrisebb EP-jük a neve ellenére sem teljesen az, amire számíthatnánk. Kíméletlenül beleoltották a funk-ot… Fúvosok, sika-mika gitár; csak semmi felpörgetés – végig visz a hullám. A remixek terén azért már kicsit más a helyzet. Leginkább az angliai Freestyle Records háza táján tevékenykedő, moszkvai illetőségű, Valique remix-e már sokkal egyértelműbben közelít disco irányába. Fúvosok és csukló gitár itt is megvan, de az egész szám lüktetése sokkal egynesebb, egytértelműbb; biztos, hogy a tánctereken senkinek sem lesz gondja vele, a buli elején úgyis jól jönnek még a kellemes ismétlődések, ösztönből adodó dinamikai váltások, amikre már előre lehet számítani. Zamali mix-e pedig koronája a kiadványnak: a szinti dallam, a jellegzetes hegedű hangminták, a dob lüktetése, mind-mind a basszust szolgálja ki. Igazi disco basszus ez a javából, bárkit azonnal a tánctérre lapátol.

Összességében, ez a kislemez egyben hallgatva nem annyira, mp3 lejátszón, playlistekben szétpakolva, számonként már sokkal élvezetesebb muzsikát tartogat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Partyfotó

  • BALATON SOUND 2017: a legtöbb világsztár [FOTÓK!]

    A tavalyi, jubileumi év rekordját megközelítő, 154 ezer fős látogatószámmal zárt az idei Balaton Sound. NÉZZ PARTYFOTÓKAT!

  • Ilyen volt a VOLT 2016-ban! [FOTÓK!]

    Ott voltál de nem emlékszel? Megnéznéd mások hogyan buliztak Sopronban? NÉZZ VOLT fesztivál PARTYFOTÓKAT!

  • SZIGET 2015: Partyfotók!

    Ott voltál? Nem voltál? Nem emlékszel? KATTINTS SZIGET 2015 fotókért!

  • Gerilla művészet

    A nyugati társadalmakban a ’80-as és ’90-es években kezdett helyet követelni magának az úgynevezett street art, a kiforrott, de sémák közé beszorított képzőművészetek között. A kezdeményezés a fiatalok nyelvét beszélte, így gyorsan berobbant a köztudatba. Az utcai aktivizmus provokatív és szellemes, de a rendszer még mindig huligánok eszközeként tartja számon. Hazánkba kis késéssel jutott el, így az avatatlan szemek, avagy a publikum egyelőre nagy előszeretettel veszi egy kalap alá a tagekkel és graffitikkel. Hibásan.

  • Vadászok vadásznak a vadászokra

    Robert Rodriguez, Antal Nimród, Adrian Brody, Danny Trejo és a híres-hírhedt Ragadozó egy filmben. Vajon melyik elvetemült mozifanatikus nem nyalná meg a szája szélét eme prominens lista olvasatán? Kemény beszólások, rengeteg akció, egy fegyveres csaj, és a vadászat izgalma. Mozikban a Predators.

  • Laza…

    Végül a Scissor Sisters-t is elérte az a végzet, amit a Ta-Dah megjelenésekor már sejtettünk: ők is egy lesznek a sok egydalos bandából. A Night Work ugyanis az év legérdektelenebb albuma.

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére