Falják az életet

Nyárfalók
El tudod képzelni, hogy az a nyári munkád, hogy fesztiválokon kell buliznod? Van, akik számára ez már valóság. A kiválasztott fiatalok cserébe csupán vicces feladatokat teljesítenek, blogot írnak és videokat forgatnak az élményeikről. A sokak számára még nem ismert fesztiválozók, a Nyárfalók ott vannak mindenhol, a VOLT-tól egészen a Bánki-tóig. Céljuk, hogy minél szimpatikusabbakká váljanak, minél több lájk-ot gyűjtsenek össze, és persze az, hogy jól érezzék magukat. Az egyik ipari szintű fesztiválozó, Gergő válaszol a laikus kérdésekre.

-Mutatkozz be kérlek és pár szóban a csapatod is mutasd be!
-Gergő vagyok Siófokról, 21 éves. Tanuló, bár ez az utóbbi időben nem fedi teljesen a valóságot. Másfél évet tanultam az ELTE gyógypedagógia karán, pszichopedagógia szakon, most pedig szeptembertől sportszervezőnek készülök. A csapatom két lány tagja, Hajni és Ági biológusok, Bobi pedig média technológusnak tanul. A csapatunk neve pedig nbt, azaz nincs bé terv.

-Pontosan mi is ez az egész?
-A djuice-szal kötött szerződésünk szerint ez egy nyereményjáték, aminek mi, nyárfalók vagyunk a játékosai. Természetesen ez egy kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolat. Mi mulatunk, kapunk műszaki cuccokat a dokumentáláshoz, pénzt a következő hétre, persze mindezt a djuice „zászlaja alatt.”

-Hogyan botlottál bele a nyárfalókba?
-Fishing on Orfűn voltam, ahol egyszerűen leszólítottak, hogy lenne-e kedvem bulizni, ingyen menni Soundra és Szigetre, ahol annyi a feladat, hogy ‘csinálni kell a hangulatot’. Erre – szerintem – kevesen mondtak volna nemet. Ezután következett egy casting az U26-ban, ahonnan még aznap kaptam a telefont, hogy bekerültem. Bár akkor még nem tudtam, hogy hova (nevet).

-Hogy ment az ismerkedés?
-Nagyon vegyes a társaság. Persze a közös pont, a nyárfalás – a jó mulatság szeretete – mindenkit összeköt. Mármint komolyan, hasonszőrű bulis társaság, és igazából a bulizáson és a feladatokon kívül nincs is más dolgunk. Ellentétek persze vannak, de ez a tizenhat főt és a heti több napos összezárást tekintve nem meglepő.

-Hány fesztiválon vagytok túl, és mik várnak még rátok?
-Most vagyunk pont félúton. Túl vagyunk a Volton, Balaton Soundon, EFOTT-on, és most, a negyedik héten a Coke Clubon forgattunk / mulattunk. Amik még lesznek: Művészetek Völgye, Sziget, Bánki-tó fesztivál és zárásként még egyszer Coke Club.

-Melyik az a fesztivál, amit a legjobban vársz/vártál?
-Egyértelműen a Sound és a Coke Clubos bulik a legnagyobbak. Jó zene, jó társaság. Bár a Bánki-tó feszten és a Völgyben nem lesz olyan feszített a hangulat. Meglátogatunk pár kellemes kis borozót, kisebb-nagyobb zenélő társaságot. A reggeli jóga, a jó kaják, a családias hangulat szükséges váltás. Kell egy kis pihi az előző négy után. A nyár végét pedig majd úgyis megpörgeti újra a Sziget és a Coke Club.

-Hogyan telik egy tipikus napotok a ‘terepen’?
-Délig mindig rehab. Utána foglalkozunk a feladatokkal, forgatunk, blogolunk. A szimpatikus feladatokat kiválasztjuk, leforgatjuk, vágjuk, vagy fényképekkel dokumentáljuk, aztán posztoljuk a blogra.

-Hogy bírjátok?
-Változó. Nekem például, mivel siófoki vagyok, annyira nem volt megterhelő sem a Sound, sem a Coke Club. Puha ágy, anyu főztje, korlátlan mennyiségű hideg ásványvíz. Ezek sokat segítenek a túlélésben. Velem szemben volt, aki két hétig közelébe sem volt az otthonának, mert lehúzta egyben a Sound-EFOTT kombót.

-Azzal tisztában vagy, hogy jelenleg nektek van a legjobb munkátok Magyarországon?
-Elviselhető… (nevet)

-Az ingyen jegyeken kívül van más motivációtok?
-A jó társaság. Sokaknak az is fontos, hogy ‘ismert’ lehet. Blogolhat mint NYÁRFALÓ, kapja a Djuicetól a cuccokat, az MTV-n is az ő arcát nyomják, stb. részemről leginkább a jó mulatság. Azt hiszem, új élmények, amik a legfontosabbak mindenki szemében. Persze a zsebpénz sem jön rosszul…

-Mi alapján kapjátok a zsebpénzt?
-Heti zsebpénzt kapunk a feladataink alapján. A kész feladatokat posztoljuk a blogra, és az azokra kapott like-ok alapján osztják fel a pénzt. Az első 150.000-et, a második 90.000-et, a harmadik csapat pedig 45.000-et kap. Az utolsó hivatalosan semmit. Azért mondom, hogy hivatalosan, mert mi megegyeztünk egymás között tizenhatan, hogy az utolsó csapat mindig megkapja a többi csapatpénz 10-10%-át. Ez így emberséges, legalább az útiköltség meg egy kaja legyen biztosítva mindenkinek. Ami még fontos, hogy nálunk egy hét nem vasárnappal, hanem keddel zárul. kedd éjfélig lehet szavazni az aktuális heti feladatokra és a kedd éjféli állás alapján szerdán kapjuk a pénzeket.

-Melyik volt a kedvenc feladatod?
-Talán a Balaton-kenyeres, és a ‘Coke Club érzés‘, azokba sok időt fektettem. Az egyikben egy Balaton formájú kenyeret sütöttünk, majd eladtuk a Coke Clubon (a bungee jumping tetején), a másikban pedig a coke club érzést kellett bemutatni. Még sok Coke Clubos videót akarok, imádom annak a helynek a hangulatát. Bár inkább mindig az utolsó a favorit, ma például kigyomláltam egy forgalmas körforgalmat Siófokon, mert kaptunk egy ilyen feladatot is. Pár napon belül azt a feladatot teljesítem, hogy „csináljatok valami extrémet”. Erre van 1-2 jó ötletem..

-A szervezők adják a feladatokat?
-Nem, a szervezőktől nem kapunk feladatokat, a blog olvasói találják ki és küldik be azokat.

-Hol tudunk nyomon követni titeket?
-A blogon találjátok a kész feladat-posztjainkat, és feladatot adni is itt lehet. Továbbá persze minden ide kerül fel, ami a csapattal kapcsolatos. Élménybeszámolók, heti eredmények, stb.
Van a djuicenak is egy főoldala, itt van mindenféle info a nyárfalókról, az egész játékról, a csapatokról, stb..

-Hogyan tovább a fesztivál szezon után?
-Én ismét belevetem magam a felsőoktatási rendszerbe, ez teljesen biztos. Sportszervező szakot kezdem el szeptemberben, szóval, vége a nyárfalásnak, pár nap rehab, és irány vissza a suliba. Sokan viszont melóba, vagy meló-suli kombóra térnek vissza, esetleg simán vissza az életművészkedéshez.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére