Tedd a napfényt be a számba

Megjelent az Anima Sound System album
A folyamatos megújulásra képes Anima Sound System ismét meglepte a rajongókat. Legalább annyi kultikus számot adtak a magyar könnyűzenei piacnak, mint amennyi tagcseréjük volt. Ez kérlelhetetlenül mindig mást hozott ki az együttesből, de a különböző anima-generációknak is megvoltak a maguk csodái. Épp úgy, mint ennek, csak kicsit másképp. Nyerd meg a cd-t!

A jövőre nagykorúvá váló zenekar ugyan azt az utat járja be, mint mi hajdanán. A gyermeki, naiv rácsodálkozást a mindenségre (001-Gipsy Sound Clash) a pubertás lázadást és öntörvényűséget (We strike!) majd a felnőttkor küszöbén a kéjes szempilla rebegtetést (Tedd a napfényt be a számba). Kár lenne a régi animát keresni ebben az albumban. A világgal való kacérkodás kiszorította a régről megismert és megszeretett kis kedvességet. Mind hangszerelésben mind stílusban és mondanivalóban is váltottak. Hangulatában leginkább a ’80-as évekre hajaz, erős electropop (szintipop) behatással, míg témája teljesen kicsapong, nincs konkrét koncepció ami köré felépítették. Épp úgy helyet kap az albumon Newton, mint az apokalipszis.

A régi, teljesen egyedi hangzást mellőző populáris hangulat nem rossz, de beállt a sorba, egy lett az aktuális plasztik masszák milliójából. Nem visel már egy stílusjegyet sem a nagy elődtől. A mostani divatot követve visszatértek a diszkó-funk vonalhoz, ezzel a régi jó dub-jungle-folk repült a kukába. Az album legjobb számai a címadó dal, a már felkapott és a nyár slágereként emlegetett Switch Me On és a Kik azok? című nóták. Aranyos, ahogy mosolyogva elénekli az új énekesnő (Prieger Fanni) az apokalipszist. A hangzás és stílus változásával a nagyközönség felé nyit.

A Tedd a napfényt be a számba számomra egy vegyesen sikerült album. Vannak remekül elkapott számok, gyönyörű énekhanggal, de akadnak erőltetett, önkényesen giccsesek is. Más, mint az eddigiek, de az nem jelenti azt, hogy rossz. A hangulatos, könnyed zenék bármikor elővehetőek. Az albumon jól megfér egymás mellett a jammelés, a humor, és az irónia. A magyar és angol számok váltakozása szinten egy kis színt visz a már amúgy is kicsapongó albumba.

A fiatal, természethez kötődő kislány, az Anima felnőtt. Egy a modern kor igényei előtt meghajló nővé vált. Ezzel vége a természetes szépségnek, fűben ülésnek, a mezítláb homokban táncolásnak. Helyette diszkógömb, latex ruha, rengeteg smink és rúzs próbálja elfedni a meglévő szépséghibákat.

Tessék játszani ITT az új Anima Sound System lemezért!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Partyfotó

  • BALATON SOUND 2017: a legtöbb világsztár [FOTÓK!]

    A tavalyi, jubileumi év rekordját megközelítő, 154 ezer fős látogatószámmal zárt az idei Balaton Sound. NÉZZ PARTYFOTÓKAT!

  • Ilyen volt a VOLT 2016-ban! [FOTÓK!]

    Ott voltál de nem emlékszel? Megnéznéd mások hogyan buliztak Sopronban? NÉZZ VOLT fesztivál PARTYFOTÓKAT!

  • SZIGET 2015: Partyfotók!

    Ott voltál? Nem voltál? Nem emlékszel? KATTINTS SZIGET 2015 fotókért!

  • Gerilla művészet

    A nyugati társadalmakban a ’80-as és ’90-es években kezdett helyet követelni magának az úgynevezett street art, a kiforrott, de sémák közé beszorított képzőművészetek között. A kezdeményezés a fiatalok nyelvét beszélte, így gyorsan berobbant a köztudatba. Az utcai aktivizmus provokatív és szellemes, de a rendszer még mindig huligánok eszközeként tartja számon. Hazánkba kis késéssel jutott el, így az avatatlan szemek, avagy a publikum egyelőre nagy előszeretettel veszi egy kalap alá a tagekkel és graffitikkel. Hibásan.

  • Vadászok vadásznak a vadászokra

    Robert Rodriguez, Antal Nimród, Adrian Brody, Danny Trejo és a híres-hírhedt Ragadozó egy filmben. Vajon melyik elvetemült mozifanatikus nem nyalná meg a szája szélét eme prominens lista olvasatán? Kemény beszólások, rengeteg akció, egy fegyveres csaj, és a vadászat izgalma. Mozikban a Predators.

  • Laza…

    Végül a Scissor Sisters-t is elérte az a végzet, amit a Ta-Dah megjelenésekor már sejtettünk: ők is egy lesznek a sok egydalos bandából. A Night Work ugyanis az év legérdektelenebb albuma.

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére