Modart: Divat szeretettel

A diákból műsorvezetővé avanzsált lány azzal kezdte a bemutatót, hogy fogadjuk szeretettel a bemutatásra kerülő darabokat, hiszen a tanulók szívüket, lelküket beleadták a munkába. Azt hiszem ezt a falszólítást leginkább a szülőknek címezték, de a szakma sem panaszkodhatott, jó pár eredeti öltet és megkapó ruha vonult fel a kifutón.

Bár az első pár percben még kicsit úgy éreztem, mintha egy ballagási ünnepélyre készülnének az egybegyültek – az izguló diáksereget, a vakuk villanását, és a közös családi fotókhoz való készülődést csak a szállodába érkező japán turistacsoport zavarta meg némileg. Aztán megnyílt az út az állófogadás felé, és lassan a szokásos bemutató előtti izgalmi állapot lett úrrá a megjelenteken. Divatról lévén szó, a hölgyek urak megadták a módját, és próbáltak öltözékükben a legújabb trendeknek megfelelni, sőt túl is mutatni ezeken. Elől nyitott magas sarkú cipők, mintás, virágos ruhák, melyek már a nyár hangulatát idézik tündököltek a klasszikus feketék mellett.

Végül a show is elkezdődött. Divatiskolai bemutatóhoz híven, melynek az anyaintézménye Párizsban található, rövid köszöntőt mondtak a külföldi kollégák is, komoly hangsúlyt fektetve a közös munkára, és az együttműködés fontosságára. Az első tourban a francia diákok kreációit láthattuk. Friss, fiatalos lendületet sugároztak a ruhák, könnyed hordható verzióban, fodrokkal, érdekes megoldásokkal. Színes, hatalmas szoknyák vonultak végig, szénaboglyákkal a csúcson. Panaszra nem lehet ok, tényleg sok az új ötlet, de néhol kicsit még szétszórt, pontatlan volt a kivitelezés.

Ha nem lennék elfogult, akkor is azt írnám, mondanám, hogy egyértelműen tehetségesebbek a mieink, a hazai iskola tanulói, de elfogult vagyok, úgyhogy tartom a véleményemet. A második tourban csodaszép kabátok, kiegészítők és harmonikus színvilágú kreációkat nézhettünk meg a tervezőktől. A bemutató egyik leginkább családbarát része a gyerekek felvonulása volt, melynek során a tervezők gyerekkollekcióinak legjobbjait mutatták be. Itt az abszolút kedvenc az a kisfiúknak készült ing volt, melyet egy átlátszó műanyagréteggel vontak be a hátán egy tasakkal, amely tökéletesen alkalmas gyermekrajzok tárolására. Tündéri. Divatbolond anyukáknak kötelező.



Kattints a képre és nézd meg a két iskola bemutatóit!

A műsor végén olyan megoldásokat láthattunk a diákoktól, melyekben különböző használati tárgyakat építettek be: színes dörzsit, szívószálat, papírt és miegymást.

S bár elhangzott a mondat, hogy ezeket a ruhákat még ne mérjük a Chanel divatház, vagy bármelyik más nagy cég kreációihoz, azért pár év múlva már lehet, hogy valamelyik diákért már versengeni fognak. Reméljük.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére