2005.július 20.

EFOTT / 1. nap

Kezdeti nehézségek, eligazítás
Kedd, első nap. Az időjárás: rekkenő hőség. Velencére a Kelenföldi pályaudvarról miden órában óra 32 perckor indul személyvonat a 3-as vágányról. A teljes áru jegy 404 HUF.

Kedd, első nap. Az időjárás: rekkenő hőség. Velencére a Kelenföldi pályaudvarról miden órában óra 32 perckor indul személyvonat a 3-as vágányról. A teljes áru jegy 404 HUF. Visszafele be careful: a jegyárusító pavilon nem üzemel, csak 17.30-ig. Ha mégsem gondoskodtatok retur jegyről, semmi para, mert a vonaton is lehet venni. Sőt! Ha az ember szerencsés, akkor olyan korrupt kallert fog ki, mint mi. Jegyet nem ad, de csak két kilót kér. Tájékoztatásul az EFOTT helyszín igen távol esik az állomástól, ezért negyed óránként buszjárat indul. Sárga Volán busz. Hogy mitől számítva negyedóra, azt nem tudom. Ha tele van � a vezető szerint -, akkor lecsúsztál. A VIP és Sajtó pass-ok kocsijában az Anyátok köztös ex-Tilda ül Starsky és Hutch-os napszemüvegben! Karszalag szövet anyagú. Top-tip: vizesen, beszappanozva simán lejön. A biztonsági őrizet nagydarab tipikál kopaszokból áll, mint mindig. Az ásványvizedet, málnaszörpit, miegymást 1liter űrtartalmú palackon felül kegyetlenül elveszik, megisszák és kidobják. Tapasztaltam! A szervezés nem áll a tetőfokán- már ami a sajtó és VIP passzokat illeti, biztos, hogy nem -, a vécék még tiszták. Fürödni abszolút érdemes a tóban. Egy darab német túrista sincsen! Viszont van élményfürdő light csúszda, amire napi bérletet lehet venni, ez 500 HUF-ba kerül. Teljesen zsebpénzbarát, mint a hamburger kiskólával, ami szintén van. A kaja remek, strandos. Hurka-kolbász-lángos-palacsinta. Van alma 100Ft/db-ért. Aranyászok 200 HUF/korsó! Fokozott marketing tevékenységet folytat a Djuice és a EU valamilyen kampányiroda, valamint a KIT-KAT. Itt érdemes promó cuccokért tarhálni. Falat mászni, strand röplabdázni és vizifocizni be lehet jutni. A koncerteken viszonylag rendesen lehet látni mindenhonnan és a nagyszínpadnál van kivetítő. Tépés lefele!
Miben vonulnak az arcok?
Az idei sláger a srandpapucs mellett a mezitláb, köszönhető annak, hogy semmilyen üveget nem lehet behozni, se kapni. Emellett persze, mint a nátha, jelen van a bakancs is. Semmi gáz, a tóban lehet lábatmosni. Aztán majd fokozódik a halhalálozási arány.
Akadályok nélkül – Akadálymentesített EFOTT
A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint, mely szerint a fogyatékkal élők, kerekesszékesek számára akadálymentes környezetet hoznak létre, nem csak ígéret maradt, mint a 2005-ös kormányrendelet a BKV buszokra, vonatokra és középületekre.
A HÖOK sátorban, mely részletes programot nyújt a kerekesszékes művészekkel, fogyatékkal élő irodalmárokkal; kerekasztal-beszélgetések és előadások segítségével ismerteti meg az erre fogékony közönséget a mássággal, bármilyen elcsépelt is manapság, ami igazából annyit jelent, hogy egy kis szemléletváltással már nem is ilyesztőek a miénktől eltérő életvitelt folytató emberek. Emellett kerekesszékkel is szabadon lehet közlekedni, teljesen kiépített az infrastruktúra számukra. Ez is azt pozitív szemléletváltozást segíti elő, hogy te is más vagy te sem vagy más, mely 1995 körül indult az akkor még Diáksziget nevet viselő rokon rendezvényen. A mai napig érvényben van.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére