2005. augusztus 9.

SZIGET FESZTIVÁL 2005.-NULLADIK NAP

Az ILLÉS koncert előtt
A nulladik nap az oldszkúl szigetlakónak már tíz éve stabil program. Idén pedig intézményesült, napijeggyel, koncerttel. Tehát egy dolgot tehet ilyenkor a Cikkíró, kimegy a cuccokkal mínusz első nap, mint általában, de idén kint is marad. Biztos érdemes.

Megindul a mászkálás, ami jövő szerdáig néhány százezer ember rendszeres programja lesz. A tizenéves ska-punk kisgyerekek már büdösek, szakadtak és lejmolnak, mer' az olyan jó, attól lesznek autentikusak. Persze a Ramonest csak pólóról ismerik. Már látom a jövőt, hajnalonként ők fogják két VBK-tól nagyon részegen felrúgni a sátrunkat szájbergyereket gajdolva. (Pár éve nu-metálosnak illett lenni, és kistehenet, gerappát meg hasonlókat üvöltözött ez a réteg.)
Már sül a kolbász drágán, (a kajafrontról később még szándékozom tudósítani, amennyiben megjelenik egy gazdag nagybácsim váratlanul) habzik a vizezett fesztiválsör. Folynak a hangbrigád razziák a Batthyány tértől Békáson át a Budai-hegyekig. A színpadoknál ügyködnek az öreg rókák ("öcsi én még a Radics Béla cuccával kezdtem a cipelést"), röpködnek a hangzatos utasítások a keverők körül. "Lajosom, a magasat mélyre, a mélyet magasra!"
Apropó, Lajos. Koncert is volt ám. Az Illés beállását láthattuk; nem kizárt, hogy hosszabb volt, mint a koncert lesz. Lineup: Kugli, Sárga rózsa, Légy jó kicsit hozzám. Sokszor, az összes hangszerrel egyenként. Jól fog szólni. Levi dirigált, szegény Bródy pedig olyan tehetetlenül állt a furulyájával a színpadon, mint Vanek úr a nizzai kikötőben.
Legvégére hagytam azt az élményt, amely a pszichedélia új ösvényeit mutatta meg. Képzelje el az Olvasó a party arénát, ahol a világ legnevesebb kütyütekerő zenészei fognak fellépni. Rush, Speedy J, LTJ Bukem Conraddal, Advent, Timo Maas (garantált tömeg és elmebaj, majd mesélek), Paul van Dyk, hiába is sorolom, aki szereti az elektronikus zenét, az úgy is tudja, miről beszélek. El tetszettek képzelni? Lézer, füst, para díszletek, iszonyat hangerő, stb. No de valamivel be kell próbálni a hangot, és az öreg, dörzsölt roadok (Radics Béla, Omega, hadd ne ismételjem magam) nem fognak teszem azt darenbézre pakolni. Röviden: a jókor érkező szerencsések (pl Wintermute és tsai) hatalmasat tombolhattak a party arénánál AC/DC-re. Lehet egy ilyen fesztivál rossz?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére