Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége

Finnország lesz az idei Anilogue vendége november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban.

Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége; az új finn animáció legizgalmasabb alkotásai mellett az elmúlt év legjelentősebb animációs filmjeit láthatja a világ minden tájáról a közönség november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban Budapesten.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tizenöt egészestés és több mint 200 új animációs rövidfilm szerepel az idén tizenötödik évadához érkező filmfesztivál programjában.
Az eseményen láthatja először a magyar közönség a legendás Sinkai Makoto Your Name című alkotását, amely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett.
A nyitófilm ezúttal Kínából érkezik: a Have a Nice Day című, egész estés animáció a tarantinói film noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi – ezzel a szokatlan kombinációval hazájában is nagy port kavart.
Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja a családokat. A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program is várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére