Fidget Spinner: mi a jó fene ez?

Sokan még azt találgatják, mi értelme van, a világ máris megőrült tőle. TRÜKKÖS Fidget Spinner VIDEÓK!

Hirtelen felkapottá vált ez a Fidget Spinner nevű akármi, amivel kapcsolatosan elárasztották a netet különféle videók. Miközben sokan még mindig azt találgatják, mi értelme van ennek a kütyünek, a világ máris megőrül érte. Mutatjuk, miről is van szó!

Nos tehát, van ez a csapágyas játéknak nevezhető valami, amit az ujjainkon lehet pörgetni trükkök közepette. Semmi bonyolultra nem kell gondolni, a működési elv igen egyszerű, a pörgetést csapágyak teszik lehetővé. Mégis miért lett olyan felkapott a külföldi országokban a nálunk még csak ízlelgetett újdonság?

Fidget Spinner

 

Egyébként meg mi értelme van, ha van egyáltalán?

Egyes források szerint fejleszti a koncentrációs képességet, ami főleg autista és figyelemhiányos emberek számára lehet remek hír, már ha igaz. Vannak olyanok is, akik szerint nagyszerű stresszoldó eszköz. Aki használja, az gyorsan rákap az ízére és nagyon jól elszórakozik vele, éppen ezen okok miatt bizonyos amerikai iskolákban már tiltják is a használatát.

Úgy érzed, te sem élhetsz nélküle? Egyelőre nem lehet túl egyszerűen hozzájutni, de biztos, hogy hamarosan hazánkba is elér az őrület, és mi is mindenhol az ujjon pörgetett fura kis játékot látjuk majd. Az interneten, külföldi helyekről lehet megrendelni (különféle árkategóriákban), viszont már csak idő kérdése, hogy a magyarországi játékboltok is jól feltankoljanak az alap, és a tuningolt verziókból is.

Fidget Spinner

Na de kinek az agyából pattant ki ez a roppant érdekes ötlet? Úgy tudni, hogy egy vegyészmérnök, név szerint Catherina Hettinger már 1993-ban megalkotta ezt a játékot, ám az akkor nem kellett sem a Hasbro-nak, sem másnak. 2005-ben aztán lejárt a szabadalom, és nem hosszabbították meg, idén tavasszal viszont valamiért hirtelen feltámadt poraiból és népszerűbb lett, mint valaha.

Az biztos, hogy a Fidget Spinner jött, látott és győzött. Összeszedtünk nektek pár videót róla használat közben. Nektek bejön?

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére