2016.febr.18-március 20. / ALAP (Budapest, VI., Bajcsy Zsilinszky út 35.)

Febr.18-tól #SELFIEXHIBITION az Alap-ban!

KoPé alkotásai megmutatják valójában mennyire torz valóságot mutat be egy-egy szelfi. Megnyitó febr.18. 18:30h, az ALAP-ban.

MEGNYITÓ: 2016.febr.18. / 18:30h
A kiállítást megnyitja: Kőváry Zoltán pszichológus.
BELÉPÉS: INGYENES!

 

#Selfie – avagy #szelfi, ahogy magyarosan írjuk, 2013-ban az év szava lett az Oxford-szótárak szerkesztőinek ítélete alapján. Ezt az évet megelőzően, ha valaki magáról készített egy fotót, csak önarcképet csinált. Sőt, maga a műfaj is elég felemás megítélésű volt, kicsit sajnálatra méltónak is tarthattuk az illetőt, mert nem akadt senki, aki lefotózza őt.

#SELFIEXHIBITION by KoPé!

Az önarckép lényege kezdetben az volt, hogy szituációtól semlegesen készüljön egy kép önmagunkról. A selfie esetében már egészen eltolódott ez a fókusz, a cél inkább az, hogy különböző érdekes helyzetekben örökítsünk meg magunkat. A fotó központi témája tehát nem az, akit ábrázol a szelfi, hanem az arckép és a háttér közötti kapcsolat: „Én csinálom”, „Én élem át”, „Én vagyok itt”.

A selfie valójában így elveszi a figyelmünket pont arról, amit át kellene élnünk. Már nem a csodálatos panorámát vagy a művészeti alkotást nézzük, mert háttal állunk neki, hogy tökéletes legyen a selfie-t különlegessé tévő háttér, kirajzolódjon a vállunk fölött látható híresség alakja.

Egy szóval a szelfi az ego digitális hímpora. Az ‘Alternative Budapest’ ál-fotósorozat alkotója, KoPé éppen elég selfie-t látott életében ahhoz, hogy cinikus társadalomkritikaként csapódjon le benne a sok-sok ‘Én’ üres képe, ahogy a nagy eseményeknek háttal állnak, kitakarva abból egy jó nagy részt. Ezért most megmutatja nekünk, hogy valójában mennyire torz valóságot mutat be egy-egy ilyen, a „lényeget kitakaró kép az arcunkról”.

#SELFIEXHIBITION by KoPé!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére